To Hyundai Elantra N πάτησε Ευρώπη! (Video)


Η Hyundai κάνει εντατικές δοκιμές του Elantra N, της σπορ έκδοσης του οικογενειακού μοντέλου της, στην πίστα του Nürburgring Nordschleife, έπειτα από την ανακοίνωση ότι αυτό πιθανόν να διατεθεί και στην Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR SPY MEDIA.
  • 29/4/2021

Στη Hyundai, μεταξύ άλλων, υπάρχει έντονη δραστηριότητα και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των μοντέλων που θα φέρουν το γράμμα «N» στην ονομασία τους, δηλαδή σε αυτά που θα ανήκουν στην «οικογένεια» των οχημάτων σπορ επιδόσεων που δημιούργησε η κορεατική εταιρεία.

Έτσι, έπειτα από τα i30 N, i20 N και Kona N, σειρά έχει το Elantra N. Μία ημέρα έπειτα από τη δήλωση εκπροσώπου της Hyundai ότι η συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου είναι πιθανόν να διατεθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά, εάν διαπιστωθεί η αντίστοιχη ζήτηση, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βίντεο από τις δοκιμές εξέλιξης στην απαιτητική πίστα του Nürburgring Nordschleife.

Στα πλάνα που τράβηξαν οι συντελεστές του ιντερνετικού καναλιού «Car Spy Media» βλέπουμε τουλάχιστον δύο πρωτότυπα Elantra N με σχετικά ελαφρύ καμουφλάζ στο αμάξωμά τους να κάνουν δοκιμές σε αυτή, κινούμενα «πάση δυνάμει».

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τις αντιδράσεις της ανάρτησης των αυτοκινήτων αλλά και να ακούσουμε τον ήχο του υπερτροφοδοτούμενου, δίλιτρου, τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα ο οποίος αναμένεται να αποδίδει μέγιστη ισχύ 280 PS και μέγιστη ροπή 392 Nm.

Το Elantra N θα έχει μεγαλύτερης διαμέτρου δισκόφρενα από αυτά που υπάρχουν στις απλές εκδόσεις του μοντέλου, θα διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ η πίσω ανάρτηση αποτελείται από διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, αντί ημιάκαμπτου άξονα που υπάρχει κανονικά.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, στις ΗΠΑ, το Elantra N θα είναι διαθέσιμο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο οκτώ σχέσεων. Μένει να δούμε εάν θα υπάρχει αυτή η επιλογή και στα αυτοκίνητα που θα προορίζονται για τη Γηραιά ήπειρο, στη περίπτωση που αυτή η έκδοση διατεθεί τελικώς σε αυτή.