Το Hyundai Elantra N TCR με τα χρώματα του πολέμου!


Με πρωταγωνιστικό ρόλο στο WRC η κορεατική εταιρία δεν ξεχνά και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα αγώνων.

  • 28/9/2020

Μάλιστα, η Hyundai για το πρωτάθλημα TCR δεν διαθέτει ούτε ένα, μήτε δύο, αλλά τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα. Έτσι, μετά τα i30 N TCR και Veloster N TCR έρχεται να ανακοινώσει και το μεγαλύτερο της παρέας που δεν είναι άλλο από το εικονιζόμενο Elantra N TCR. Το οποίο οι Κορεάτες έχουν δοκιμάσει εξαντλητικά σε διάφορες ευρωπαϊκές πίστες με περισσότερα από 5.000 km δοκιμών.

Όπως είθισται για τα αγωνιστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας υπάρχει το ανάλογο αεροδυναμικό bodykit με την τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος. Προκειμένου να τηρηθεί το μέγιστο όριο βάρους έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε δεν χρειάζεται ώστε αφενός να δημιουργηθεί και χώρος για το κλωβό ασφαλείας, αλλά και το απόβαρο να μην ξεπεράσει τα 1.265 kg.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας με την ισχύ στα 340 PS και την ροπή στα 410 Nm. Όλα περνούν στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός σειραϊκού αυτόματου κιβωτίου με έξι σχέσεις. Οι πρώτες παραδόσεις στις ενδιαφερόμενες αγωνιστικές ομάδες θα ξεκινήσουν τέλη του έτους.