Το Hyundai Elevate Concept δεν το σταματά τίποτα (video)


Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas η κορεατική εταιρία παρουσίασε ένα πολύ διαφορετικό concept.

  • 8/1/2019

Δίχως να μπορείς να το αποκαλέσεις concept car το Elevate μοιάζει λες και πρωταγωνιστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ή σε κάποιο video game. Ουσιαστικά πρόκειται για μία καμπίνα που κυλά πάνω σε προσαρμοζόμενους τροχούς όταν στα δύσβατα εδάφη χρησιμοποιεί μέχρι και ρομποτικούς βραχίονες π.χ. για να διαβεί χιονισμένα μέρη.

Οι ρομποτικοί βραχίονες στα άκρα τους τους τροχούς τοποθετημένους με τέτοιο τρόπο ώστε να το Elevate να «αναρριχάται» ακόμη και σε σκαλιά ώστε σε ρόλο ταξί να παραλάβει τον πελάτη του.

Εναλλακτικά μπορεί να ανυψωθεί αρκετά πάνω από το έδαφος και να περάσει από βράχια και άλλα αφιλόξενα εδάφη. Έτσι προκύπτει ακόμη μία πτυχή του Elevate, εκείνη του ασθενοφόρου έκτακτης περίπτωσης.

Φυσικά το Elevate είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο, ενώ διαθέτει και απομακρυσμένο έλεγχο. Βασίζεται σε μία ευμετάβλητη πλατφόρμα που προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις. Τέτοιου είδους concept μπορεί να φαίνονται σα να βγήκαν από άλλο πλανήτη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι έχουν να δουν τα μάτια μας στις επόμενες δεκαετίες και με την πρόοδο της ηλεκτροκίνησης και γενικότερα της τεχνολογίας.