Το Hyundai i30 N μεταμορφώνεται σε rally car από την Prior Design


Το Hyundai i30 N αποκτά με τη βοήθεια της Prior Design έναν διαφορετικό-αγωνιστικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας τις εξεζητημένες προδιαγραφές του με την ανάλογη εμφάνιση.

  • 2/1/2021

Αν λείπει κάτι από το προσφάτως ανανεωμένο Hyundai i30 N τότε αυτά είναι τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα δηλώνουν απερίφραστα τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Το πρώτο hot hatch στην ιστορία της κορεατικής φίρμας κέρδισε από την πρώτη στιγμή της εντυπώσεις με τη συμπεριφορά του στην άσφαλτο και την κορυφαία σχέση αξίας/τιμής, αποτυγχάνοντας παρ’ όλα αυτά να διαφοροποιηθεί από τη γνώριμη και μάλλον μετριοπαθή εικόνα των συμβατικών εκδόσεων του Hyundai i30.

Και ως συνήθως, το κενό που αφήνουν πίσω του οι αποφάσεις ενός κατασκευαστή έρχονται να το καλύψουν οι δεξιότητες ενός καταξιωμένου βελτιωτή, όπως ο γερμανικό οίκος της Prior Design.

Οι παρεμβάσεις των αφορούν κατά κύριο λόγο στον σχεδιασμό του αμαξώματος, ο οποίος έχει αποκτήσει στοιχεία που παραπέμπουν εμμέσως πλην σαφώς σε μια αγωνιστική πρόταση και δη σε κάποιο μπαρουτοκαπνισμένο rally car.

Οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών, τα πρόσθετα αεροδυναμικά πτερύγια των προφυλακτήρων και οι νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος στοιχειοθετούν την ανωτερότητα των προδιαγραφών του κορεατικού hot hatch, το οποίο στην ανανεωμένη εκδοχή του αποδίδει 280 ίππους και 400 Nm ροπής.

Για την ιστορία και μόνο, το νέο Hyundai i30 N διατίθεται ήδη γερμανική αγορά ξεκινώντας από τα 33.435 ευρώ, ενώ για το kit αναβάθμισης της Prior Design απαιτούνται επιπλέον 4.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Τι απέγινε το βυθισμένο πλοίο με τα 4.200 αυτοκίνητα της Hyundai;

Απαγορευμένος καρπός: Οδηγούμε το νέο Hyundai Elantra των 204