Το Hyundai Ioniq 5 ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022”


Το Ioniq 5 κατέκτησε τον τελικό γύρο του θεσμού “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022”. Το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV της Hyundai υπερίσχυσε των Audi E-Tron GT και Porsche 911 GT3.

  • 9/12/2021

Μόλις μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του στη γερμανική αγορά, το Hyundai Ioniq 5 ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022 (GCOTY). Στον τελευταίο γύρο του αναγνωρισμένου βραβείου, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV επικράτησε σημαντικών ανταγωνιστών του, όπως τα Audi E-Tron GT και Porsche 911 GT3.

Στα βραβεία GCOTY, τα κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων της χρονιάς διαγωνίζονται μεταξύ τους σε πέντε κατηγορίες: «Compact», «Premium», «Luxury», «New Energy» και «Performance». Μια διεθνώς αναγνωρισμένη κριτική επιτροπή 20 δημοσιογράφων αυτοκινήτου δοκιμάζει και αξιολογεί κάθε προϊόν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τη μελλοντική του βιωσιμότητα. Ως νικητής της κατηγορίας «New Energy», το Ioniq 5 συμμετείχε στον τελικό γύρο του θεσμού, κατακτώντας τον τίτλο “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022.

«Το Hyundai Ioniq 5 δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για εμάς, είναι το κορυφαίο μοντέλο της φετινής χρονιάς» δήλωσε ο κ. Jens Meiners, ιδρυτής και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς». «Ο μοναδικός συνδυασμός σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης του Ioniq 5 βοήθησε το αυτοκίνητο να κερδίσει βαθμολογίες πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια χωρίς να παρουσιάζει αδύναμα σημεία. Η φιλοσοφία λειτουργίας του και η τεχνολογία μπαταριών του Ioniq 5 είναι πρωτοποριακές. Και παρόλο που είναι το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022, το Ioniq 5 έχει σίγουρα παγκόσμια απήχηση».

«Το Ioniq 5 έλαβε αυτό το βραβείο σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον αποδεικνύοντας ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό όχημα που ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. «Επιπλέον, αυτή η διάκριση αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία γίνονται πιο σημαντικά για τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Το Ioniq 5 είναι επί του παρόντος το κορυφαίο μοντέλο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και οδηγεί το όραμα της Hyundai για κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων».