Το Hyundai Ioniq 5 νικητής στο βραβεία «World Car of The Year» με χατ-τρικ (video)


Το crossover της Hyundai επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι δεν κατασκευάστηκε με τη λογική «ενός ακόμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου». Δείτε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

  • 14/4/2022

Το Hyundai Ioniq 5 ήταν το αυτοκίνητο που ξεχώρισε στα «World Car of The Year» αποσπώντας συνολικά τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων και την κορυφαία διάκριση. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover βρέθηκε στους τρεις μεγάλους φιναλίστ μαζί με το «αδελφάκι» του Kia EV6 (μοιράζονται την πλατφόρμα E-GMP) και την Ford Mustang Mach-E.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του στην κατηγορία «World Electric Car of the Year» νικώντας την Mercedes EQS και το Audi e-tron GT ενώ το τρίτο βραβείο που απέσπασε ήταν το «World Car Design of the Year» όπου βρέθηκε στην τριάδα των φιναλίστ ξανά με το μοντέλο της Audi και το «αδελφάκι» του.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες το Hyundai Motor Group κέρδισε το βραβείο «e-Business of the Year» στα Move Electric Awards 2022 με το IONIQ 5 να αναδεικνύεται «Καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο».

Στις υπόλοιπες κατηγορίες νικητές αναδείχτηκαν η Mercedes EQS (World Luxury Car of the Year), το Audi e-tron GT (Performance Car of the Year) και το Toyota Yaris Cross (World Urban Car of the Year). Θυμίζουμε πως η τελική κατάταξη διαμορφώνεται από τις ψήφους 120 δημοσιογράφων από όλο των κόσμο. 

Μετά την απονομή του μεγάλου βραβείου ο SangYup Lee, πρόεδρος του Hyundai Global Design Center, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Με το Ioniq 5 θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα εμπειρία κινητικότητας, ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό το εξαιρετικό όχημα κατασκευάστηκε από το πάθος και την προσπάθεια σχεδιαστών και μηχανικών που ξεπέρασαν κάθε όριο στον τομέα των EVs».

Δείτε το video από την απονομή των βραβείων...

Πηγή: World Car of the Year