Το Hyundai Ioniq 5 υποψήφιο για Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022


Το Ioniq 5 προκρίθηκε στην τελική λίστα για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς (COTY) 2022. Το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV αποτελεί μια από τις επτά υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή, από τη μακρά λίστα των 39 μοντέλων. O νικητής θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 στη Γενεύη.

  • 11/12/2021

Το Ioniq 5 προκρίθηκε στην τελική λίστα του διάσημου βραβείου Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς(COTY) 2022. Το πλήρως ηλεκτρικό μεσαίο CUV της Hyundai είναι ένας από τους επτά υποψηφίους που διεκδικούν το βραβείο. Ο τελικός γύρος ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και το αυτοκίνητο που θα κατακτήσει τον τίτλο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στη Γενεύη.

Το Ioniq 5 επιλέχθηκε μεταξύ 39 μοντέλων που προτάθηκαν για το θεσμό COTY 2022 και θα ανταγωνιστεί έξι άλλα οχήματα για να αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Αυτή η υποψηφιότητα κλείνει μια απολύτως επιτυχημένη χρονιά για το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας Ioniq της Hyundai. Παράλληλα, το Ioniq 5 ανακηρύχθηκε πρόσφατα Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022, μόλις μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του.

«Αυτή η τελευταία υποψηφιότητα για βράβευση, από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό όπως το COTY, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο ότι το Ioniq 5 είναι ένα εξαιρετικό και καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα που ξεχωρίζει σε μια ανταγωνιστική κατηγορία» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της HyundaiMotor Europe. «Το Ioniq 5 πρωτοστατεί στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Hyundai και προωθεί το όραμά μας για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών δίνοντας στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές».

Το Ioniq 5 βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών μπαταριών – 58 kWh ή 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους τους τροχούς ή στους πίσω τροχούς. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τον WLTP.

Το Ioniq 5 προσφέρει ισχυρή απόδοση και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800 V και οι δύο επιλογές μπαταριών μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) για να τροφοδοτήσουν και να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ενώ οδηγούν ή είναι σταθμευμένοι, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.