To Hyundai Tiger X-1 μπορεί να πάει παντού!


Οι Κορεάτες πειραματίζονται συνεχώς και εξελίσσουν νέα πρότζεκτ για οχήματα που θα έχουν την δυνατότητα να πάμε παντού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/2/2021

Και όταν λέμε παντού το εννοούμε, μέχρι και σε άλλο πλανήτη! Πάρτε για παράδειγμα το Tiger X-1 Ultimate Mobility Vehicle, όπως είναι η πλήρης ονομασία του περίεργου αυτού οχήματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το στούντιο New Horizons.

Στόχος είναι να μπορεί να κινηθεί σχεδόν σε κάθε τερέν και ακόμη και στο πιο αφιλόξενο περιβάλλον. Όπως είναι ένας πλανήτης πέρα από τον δικό μας! Πρόκειται για το δεύτερο πρότζεκτ στο πλαίσιο του Hyundai Elevate που είχε παρουσιαστεί πρόπερσι και σίγουρα τραβά την προσοχή.

Όπως μπορούμε να δούμε υπάρχει ένα βασικό σώμα στο οποίο ανάλογα με το μέγεθος του μπορεί να μεταφερθεί έμψυχο ή άψυχο υλικό. Για την κίνηση του υπάρχουν τέσσερις μικροί τροχοί προσαρτημένοι πάνω σε ειδικούς βραχίονες. Ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους αυτοί οι βραχίονες αναπτύσσονται ή μαζεύονται ώστε να μπορεί το Tiger X-1 να κινηθεί παντού.

Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα πλήρους περιστροφής του κάθε τροχού ή ακόμη και οι βραχίονες να πραγματοποιούν βάδην όπως ένα τετράποδο. Φυσικά, για την κίνηση φροντίζει ένα ηλεκτρικό σύστημα, εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί ως ρομπότ και στον αυτόματο μέσω απομακρυσμένου ελέγχου, ενώ υπάρχει και πλήρη σύζευξη με drones.