Το ιαπωνικό Aspark Owl θέλει το ρεκόρ των ηλεκτρικών στο Nürburgring


Μην παραξενευτείτε καθόλου αν το ιαπωνικό ηλεκτρικό hypercar Aspark Owl διεκδικήσει το ηλεκτρικό ρεκόρ στη διάσημη γερμανική πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/1/2019

Το Aspark Owl είναι ένα ιαπωνικής προέλευσης ηλεκτρικό hypercar, που είχε παρουσιαστεί σε μια αρχική μορφή στην τελευταία έκθεση στο Παρίσι, τον περασμένο Οκτώβριο. Ολοκληρωμένο θα εμφανιστεί επίσημα στην έκθεση του Dubai τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα κατασκευαστεί μόλις 50 φορές και θα ξεκινά από 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Το σύστημα πρόωσής του θα αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα έχουν συνδυαστική απόδοση 1.166 PS και 883 Nm. Σε συνδυασμό με το μικρό συγκριτικά βάρος των 1.460 kg οι επιδόσεις του θα είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικές: 0-100 km/h σε κάτω από 2,0 sec και τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 280 km/h, τιμή ιδιαίτερα μεγάλη για ηλεκτρικό μοντέλο. Έστω και να πρόκειται για hypercar...

Φυσικά αυτές οι επιδόσεις έχουν βάλει την ομάδα του Aspark Owl σε σκέψεις και έχουν αρχίσει να καλοβλέπουν τη διεκδίκηση του ρεκόρ των ηλεκτρικών οχημάτων στην Πράσινη Κόλαση. Την πίστα του Nürburgring, που θα γίνει σημείο αναφοράς και για τα ηλεκτρικά.

Σήμερα το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει το Nio EP9, που όμως δεν έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους. Αντίθετα το Aspark Owl θα μπορείτε να το δείτε να κινείτε δίπλα σας. Αν βέβαια ο οδηγός του δεν πατά βαθιά το δεξί του πεντάλ.