To ηλεκτρικό Canoo MPDV θέλει να λύσει τα χέρια των κούριερ


Οι τιμές του θα ξεκινούν από τις 27.000 ευρώ (33.000 δολάρια) και στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται ο μεγάλος όγκος φόρτωσής του.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CANOO
  • 21/12/2020

Κρίνοντας από την εμφάνισή του Canoo MPDV, οι σχεδιαστές του μάλλον δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την εικόνα του. Στόχος του ήταν αφενός να… ξεμπερδεύουν και αφενός να εξασφαλίζουν ένα εσωτερικό που θα είναι κομμένο και ραμμένο για να καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ανάγκες των διανομών.

Επιπρόσθετα ο χώρος φόρτωσης του MPDV (Multi-Purpose Delivery Vehicle) σύμφωνα με την Canoo έχει περίπου 30% μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα, συμβατικά βαν διανομών. Σε αυτό συμβάλλει και η πλατφόρμα τύπου skateboard που έχει εξελίξει η ίδια η Canoo και έχει κατώφλι φόρτωσης ύψους μόλις 43 εκατοστών.

Η Canoo θα διαθέτει αρχικά το βαν διανομών της σε δύο εκδόσεις, την MPDV1 με μήκος 4,39 m (μεταξόνιο 2,87 m) και χωρητικότητα 6.514 lt, ενώ σε ότι αφορά το ωφέλιμο φορτίο εξαρτάται από το μέγεθος της μπαταρίας και το βάρος της.

Η πλατφόρμα μπορεί να συνδυαστεί με τρεις διαφορετικές μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα 40, 60 και 80 kWh, με τη μεγαλύτερη να μπορεί να φορτίσει από το 20 στο 80% σε μόλις 28 min. Το MPDV2 έχει μήκος 5,21 m -το μεταξόνιο είναι το ίδιο- και χωρητικότητα 14,2 m3, ενώ μια τρίτη, ακόμα πιο μεγάλη έκδοση, είναι υπό εξέλιξη. Ο ηλεκτροκινητήρας σε κάθε περίπτωση αποδίδει 203 PS και 320 Nm.