To ηλεκτρικό Dacia Spring των 11.000 ευρώ τα «έσπασε» στην αποφυγή ταράνδου (Video)


Καλύτερη του αναμενομένου ήταν η επίδοση του ταπεινού Dacia Spring των 45 ίππων και των 11.000 ευρώ στη διαδικασία της αποφυγής του ταράνδου, αφήνοντας πίσω του ακόμα και το πολυδιαφημισμένο Tesla Model Y.

  • 24/4/2021

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η επίδοση του πιο προσιτού ηλεκτρικού crossover που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο στην περίφημη διαδικασία της αποφυγής του ταράνδου.

Ο λόγος για το Dacia Spring των 11.000 ευρώ, το οποίο υποβλήθηκε στην τυποποιημένη διαδικασία της  αποφυγής του ταράνδου, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Το Dacia Spring κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία με την ταχύτητα των 77 χλμ./ώρα, επίδοση η οποία το τοποθετεί πάνω και από το πολυδιαφημισμένο Tesla Model Y.

Μέχρι πρότινος η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων πόλης ανήκε στο Honda e, το οποίο ολοκλήρωσε τη διαδικασία με την ταχύτητα των 75 χλμ./ώρα, ενώ το Tesla Model X το οποίο προαναφέραμε δεν κατάφερε να υπερβεί τα 70 χλμ./ώρα.

Στην κορυφή της κατάταξης, ανεξαρτήτως κατηγορίας, παραμένει το Tesla Model 3 με τη θεαματική επίδοση των 83 χλμ./ώρα, αφήνοντας πίσω του την Porsche Taycan Turbo S, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ταχύτητα των 78 χλμ./ώρα.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση του Dacia Spring, να θυμίσουμε ότι η βασική του έκδοση εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 45 ίππων και 125 Nm ροπής, καθώς και με μπαταρίες ιόντων λιθίου 27,4 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 305 χλμ.