Το ηλεκτρικό Honda e είχε ίδια επίδοση στο test ταράνδου με την Mercedes AMG A 45 S!


Μπορεί να μην ξεπέρασε το όριο των 77 km/h αλλά η επίδοσή του είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KM77/ Youtube
  • 8/9/2020

Το test ταράνδου ή Moose test στα αγγλικά μπήκε στη ζωή μας, όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, με τη Mercedes Α-Class πριν από περίπου 25 χρόνια.

Φυσικά από τότε μέχρι τώρα τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί και έχουν αποκτήσει ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης -την καθιέρωση του ESP τη χρωστάμε στη συγκεκριμένη δοκιμασία- αλλά το test ταράνδου παραμένει δύσκολα και απαιτητικό. Και θεωρείται επιτυχημένο όταν η ταχύτητα εισόδου του αυτοκινήτου είναι τουλάχιστον 77 km/h.

Ένα από τα αυτοκίνητα που υποβλήθηκαν πρόσφατα στη συγκεκριμένη διαδικασία από το km77 είναι και το ηλεκτρικό μίνι της Honda, το Honda e. Στην κορυφαία έκδοσή ντου με τα 154 PS και τα 315 Nm, που επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 8,3 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 145 km/h.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του test και τους δοκιμαστές του km77, η μέγιστη ταχύτητα εισόδου του ηλεκτρικού Honda ήταν τα 75 km/h!

Θεωρητικά δηλαδή απέτυχε στην πράξη όμως τα πήγε παραπάνω από καλά μιας και ανάλογη επίδοση πέτυχαν πιο μεγάλα και πιο ισχυρά μοντέλα όπως το Audi Α7, αλλά και κορυφαίες σπορ κατασκευές όπως η Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC των 421 PS.