To ηλεκτρικό Hummer EV έχει πάνω από 1.000 PS και περισσότερα από 500 km αυτονομίας (video)


H GM παρουσίασε το νέο Hummer το οποίο πέρα από τη σχεδίαση δε θυμίζει σε κανένα άλλο σημείο το προηγούμενο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GMC
  • 21/10/2020

Όπως γνωρίζαμε το νέο Hummer είναι ηλεκτρικό και σχεδιαστικά συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με τη λειτουργικότητα ενός pickup. H εμφάνιση συνδυάζει μια εκσυγχρονισμένη άποψη του προηγούμενου Hummer με μια εντυπωσιακή φωτιζόμενη μάσκα, μεγάλους προφυλακτήρες, LED φωτιστικά σώματα κ.α.

Το όλο σύνολο μας παραπέμπει σε ένα brutal εκτός δρόμου όχημα με πολύ μεγάλη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 457 mm και με την αερανάρτηση μπορεί να αυξηθεί ακόμη 149 mm. Το υδάτινο πέρασμα είναι στα 610 mm με τα λάστιχα Goodyear Wrangler 35’’ ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερα 37’’.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα διάφανα αφαιρούμενα πάνελ της οροφής που μπορούν να αποθηκευτούν αι στην καρότσα και να προσφέρουν μια ανοιχτή απόλαυση. Κάτι που θα λατρέψουν οι Καλιφορνέζοι. Το πίσω κρύσταλλο κατεβαίνει, αλλά το παρμπρίζ δεν πέφτει όπως στο Jeep Gladiator.

Το εντυπωσιακό εσωτερικό προσφέρει χώρο για έως πέντε άτομα που θα απολαμβάνουν άνεση και πλήρη συνδεσιμότητα στο high-tech διάκοσμο. Το ταμπλό έχει μια κεντρική ελεύθερη μεγάλη touch-screen 13,4’’ με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’. Το σύστημα 18 καμερών UltraVision προσφέρει πλήρη περιμετρικό έλεγχο, ενώ υπάρχουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης και πολλά προγράμματα και προφίλ κίνησης.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από τρία ηλεκτρικά μοτέρ συνολική ισχύος 1.014 PS και ροπής 15.592 Nm. H διάταξη είναι τετρακίνητη με το 0-96 km/h να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3 sec. Επίσης, υπάρχει λειτουργία ενεργητικής τετραδιεύθυνσης που εντάσσεται στην τετρακίνηση CrabWalk.

Στην έκδοση Ultium η μπαταρία 800 V προσφέρει αυτονομία για 563 θεωρητικά χιλιόμετρα και χάρη στην ταχυφόρτιση 350 kW φορτίζει σε μόλις 10 min για να δώσει 160 km. Η Hummer δε δίνει την χωρητικότητα της αλλά θα υπάρξει και μια μικρότερη έκδοση αργότερα το 2024 με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και χαμηλότερη τιμή στα 79.995 δολάρια. Το Εdition 1 κοστίζει 112.595 δολάρια.