Το ηλεκτρικό Lotus SUV θα έχει 760 άλογα και αυτονομία 580 km!


Για ένα νέο ορόσημο ετοιμάζεται η βρετανική εταιρία λανσάροντας κάποια στιγμή μέσα στο 2022 το ηλεκτρικό της SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: kolesa.ru / pcauto.com.cn
  • 9/11/2020

Τα αρχικά πλάνα προέβλεπαν ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης αλλά τελικά αυτό που εγκρίθηκε για το πρώτο SUV της Lotus είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό με ένα μοτέρ σε κάθε άξονα, όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar. Κάτι που είναι απόλυτα αναμενόμενο μιας και στην Lotus αποφασίζουν πλέον από την Geely, την ιδιοκτήτρια εταιρία από την Κίνα.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Geely παρουσίασε στο Πεκίνο τη νέα πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) η οποία θα χρησιμοποιηθεί τόσο από την Volvo για ένα νέο ηλεκτρικό SUV όσο και από την επερχόμενη Lotus. Μία σημαντική πληροφορία είναι πως το ηλεκτρικό SUV της Lotus θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Όσο για το σύστημα πρόωσης η συνολική ισχύς θα φτάνει τα 760 άλογα και θα προσφέρεται τετρακίνηση. Εδώ η αυτονομία θα φτάνει τα 580 km και φυσικά η μπαταρία θα υποστηρίζει ταχυφόρτιση σε δίκτυα 400V/ 800V. Θα υπάρχει και μια μικρότερη έκδοση με 600 ίππους που πιθανότατα θα συνδυάζεται με μια μικρότερη μπαταρία ως μια πιο οικονομική επιλογή.

Η παρουσίαση του μοντέλου (που πιθανότατα θα ονομάζεται Lambda και σε μήκος θα φτάνει τα 4,9 μέτρα) θα γίνει μέσα στο 2022 με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2023 στοχεύοντας κατευθείαν το αντίπαλο Tesla Model X. Αξιοσημείωτο είναι πως η Lotus θα παρουσίασε μέσα στο 2021 τo πνευματικό διάδοχο της Esprit V6 που θα έχει υβριδική τεχνολογία.