Το ηλεκτρικό Nissan Leaf έφθασε τις 300.000 πωλήσεις


​Η Nissan ανακοίνωσε  πως το  Nissan LEAF έσπασε προσφάτως το “φράγμα” των 300.000 πωληθέντων αυτοκινήτων παγκοσμίως,  από τότε που το μοντέλο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 2010.

  • 9/1/2018
Το LEAF είναι το πρώτο στον κόσμο μαζικής παραγωγής  και με τις περισσότερες πωλήσεις, αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.
 
Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ πρόσφατα έλαβε κορυφαία τιμητική διάκριση στην τελετή παρουσίασης του  φετινού  CES (Consumer Electronics Show), που διεξήχθη από την Ένωση Τεχνολογιών Καταναλωτών (CES). Χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες  ProPILOT (ProPILOT Assist στις Η.Π.Α.), ProPILOT Park και e-Pedal, οι οδηγοί και οι επιβάτες του νέου LEAF θα αισθάνονται περισσότερη αυτοπεποίθηση, άνεση και ενθουσιασμό στις διαδρομές τους. 
 
"Αυτοί οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το Nissan LEAF παραμένει το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο στον κόσμο, με την μεγαλύτερη εμβέλεια και με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα", δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της  Nissan,  Daniele Schillaci. "Το νέο Nissan LEAF είναι ο καθρέπτης  του  Nissan Intelligent Mobility, διότι προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία, όπως και βελτιωμένη εμπειρία διαχείρισης, συμβάλλοντας σε έναν καλύτερο κόσμο”.
 
Τα πρώτα, νέας γενιάς  Nissan LEAF, αναμένεται να παραδοθούν στις  ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη εντός του Ιανουαρίου. 
 
Στην Ελλάδα, το νέο Nissan LEAF θα είναι διαθέσιμο τον ερχόμενο Μάιο. 
 
Η αφοσίωση της  Nissan στην ηλεκτροκίνηση και στην ευφυΐα των οχημάτων,  αποτελεί μέρος του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος  της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.