To ηλεκτρικό SUV της Fisker θα κοστίζει κάτω από τις 30.000 ευρώ


Ο Henrik Fisker έδωσε στην δημοσιότητα μία ακόμη teaser φωτογραφία για το ένα επερχόμενο ηλεκτρικό SUV που θα μπει στην παραγωγή το 2021.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/4/2019

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Fisker κάνει λόγο για τιμή λανσαρίσματος στις 35.000 ευρώ έχοντας ως στόχο το Tesla Model Y. Προς το παρόν δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες πέρα από την teaser εικόνα που βλέπετε και την παρακάτω που είχε προηγηθεί. Πάντως, ο Fisker έχει κάνει λόγο για μπαταρίες μεγέθους 80 kWh που θα δίνουν μια αυτονομία που θα αγγίζει τα 480 km.

Το σύστημα πρόωσης θα περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα στο μπροστινό άξονα και έναν στο πίσω ώστε να υπάρχει τετρακίνηση. Όσον αφορά το εσωτερικό η εταιρία κάνει λόγο για μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ευρυχωρίας με ψηφιακές οθόνες και προηγμένο head-up display.

Πρόσφατα η Fisker ανακοίνωσε πως υπεύθυνος παραγωγής της εταιρίας θα είναι ο Don Jackson ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από επιτελικές θέσεις στην Volkswagen και στην Toyota. Ο Jackson θα είναι αυτός που σύντομα θα αποφασίσει σε πιο μέρος των ΗΠΑ (California, Georgia, Indiana, Kentucky, Michigan, Missouri, North Carolina, Ohio, Tennessee, Texas ή Virginia) θα ξεκινήσει να παράγεται το πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές SUV της μάρκας.

Ο Fisker λέει πως δεν θα υπάρχουν παραδοσιακοί dealer αφού θα προσφέρεται η δυνατότητα απευθείας πώλησης απευθείας ή από όποιον ενδιαφέρεται να μεσολαβήσει με τον τελικό αγοραστή. Βέβαια υπάρχει και το θέμα της τεχνικής υποστήριξης.

Ο Henrik Fisker ποντάρει πολλά στην επαναστατική τεχνολογία μπαταριών τύπου solid state, την οποία υποστηρίζει ως επενδυτής η Caterpillar. Ο Δανός σχεδιαστής είχε γίνει ευρέως γνωστός από την σύλληψη τόσο της εξωτικής BMW Z8 όσο και της πανέμορφης Aston Martin DB9, ενώ είχε συνεργασία και με την Tesla.  Το Fisker Karma είχα κατασκευαστεί σε 2.000 μονάδες με την Fisker Automotive να πτωχεύει επίσημα το 2014 και να επανέρχεται ως Fisker δύο χρόνια αργότερα με τα γραφεία στην Καλιφόρνια.