Το ηλεκτρικό Volkswagen με τιμή κάτω των 20.000€ δεν αναμένεται πριν το 2023


Η VW θα αποκτήσει στο μέλλον πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, με το βασικό να έχει το μέγεθος του Polo και πενταψήφια τιμή με το «1» μπροστά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/10/2019

Η Volkswagen προχωρά ακάθεκτη προς την ηλεκτροκίνηση και έχει ήδη καθορίσει τα πλάνα της για το επόμενα χρόνια. Έτσι σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Herbert Diess στον αγγλικό Autocar και στα πλαίσια της έκθεσης της Φρανκφούρτης ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει νόημα «από οικολογικής άποψης».

Από την άλλη όμως πρόσθεσε πως ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, που θα έχει το μέγεθος του τρέχοντος Polo και θα κοστίζει κάτω από 20.000 ευρώ δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το 2023.

Το πιο μικρό EV με τα σήματα της VW και με βάση την «ηλεκτρική» κωδικοποίηση της μάρκας θα ονομάζεται ID.1, ενώ θα έχει και αδελφό μοντέλο, το ID.2 που θα είναι SUV και θα ακολουθήσει χρονικά. Είτε το 2023 είτε το 2024.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως η γερμανική εταιρεία έχει κατοχυρώσει όλες τις κωδικές ονομασίες από το ID.1 έως το ID.9 και από το ID.1X έως το ID.9X, όπου το Χ σηματοδοτεί την τετρακίνηση.

Ο Diess πάντως στην ίδια συνέντευξη τόνισε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς με μια τιμή λιανικής κάτω από τις 20.000 ευρώ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί μια ικανοποιητική αυτονομία.