Το ηλεκτρικό VW ID. R στοχεύει σε νέα ρεκόρ


Το μοναδικό ηλεκτρικό αγωνιστικό μοντέλο της εταιρίας θέλει να πάρει το ρεκόρ στο Goodwood Motor Circuit που κρατάει από το 1965!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/9/2020

Η πανδημία και η αναστάτωση που έφερε στις ζωές όλων μας, ανέκαμψε και την πορεία του ηλεκτρικού VW ID. R στην κατάκτηση διάφορων ρεκόρ σε πίστες και φημισμένες διαδρομές σε όλο τον κόσμο.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που έκανε την περίφημη ανάβαση στο Tienmen Mountain στην Κίνα και μάλλον ήρθε η ώρα να ξαναμπεί στο παιχνίδι των ρεκόρ.

Μεταξύ 16 και 18 Οκτωβρίου το ηλεκτρικό αγωνιστικό της VW θα πάρει μέρος στο Goodwood SpeedWeek, το οποίο όμως θα γίνει με κλειστές τις πόρτες. 

Φέτος δεν θα γίνει στoν γνωστό λόφο, αλλά αντίθετα στην πίστα Goodwood Motor Circuit όπου το ID. R θα προσπαθήσει να πάρει το ρεκόρ των 3,8 χιλιομέτρων της διαδρομής.

Το ID. R συμμετείχε στα δύο προηγούμενα φεστιβάλ και είχε κερδίσει,, τώρα όμως καλείται να πάρει ένα ρεκόρ που κρατάει από το 1965. Εκείνη την χρονιά ο Jim Clark και ο Jackie Stewart είχαν τρέξει σε μία ανεπίσημη κούρσα της F1 κάνοντας και οι δύο 1:20.4.

Το ρεκόρ παραμένει από τότε ανέγγιχτο και αυτό είναι που θέλει να χτυπήσει το ID. R. Και καθώς δεν υπάρχουν και πολλές επιδείξεις φέτος για να συμμετέχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η εταιρία θεωρεί ότι είναι ίσως το κατάλληλο σημείο να θυμίσει την απίστευτη απόδοση αυτού του ηλεκτρικού hypercar. Όσο για το ρεκόρ. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι καταρριφθεί και με μεγάλη διαφορά.