Το ηλεκτροκίνητο KIA e-Soul στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019


Το KIA Soul προσφέρεται στην ελληνικά αγορά και στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αγγίζοντας την αυτονομία των 452 χιλιομέτρων.

  • 8/11/2019

Ξεχωριστό ενδιαφέρον για την ελληνικά αγορά έχει η νέα γενιά του Kia e-Soul το οποίο προσφέρεται με δύο διαφορετικές συστοιχίες μπαταριών, μία ενεργειακής χωρητικότητας 39,2 kWh (βασική έκδοση) και μία 64 kWh.

Στην πρώτη περίπτωση, ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 136 PS, η μέγιστη ροπή του είναι 395 Nm και το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει μια απόσταση 276 km (βάσει κύκλου WLTP) μέχρι την αναγκαστική φόρτιση των μπαταριών.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 PS, ίδια μέγιστη ροπή (395 Nm) ενώ το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 452 km (βάσει κύκλου WLTP) μέχρι την αναγκαστική φόρτισή του. Σύμφωνα με την ΚΙΑ, το e-Soul με τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 7,6 sec.

To e-Soul διαθέτει σύστημα «Drive Mode Select» το οποίο διαθέτει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: Eco , Eco, Normal και Sport. Μέσω αυτού, ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιεί τον τρόπο απόδοσης της ροπής δίνοντας έμφαση είτε στην εξοικονόμηση ενέργειας είτε στις επιδόσεις.

Επίσης, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την τροχοπέδη για την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για την εναπομείνασα ενέργεια μέσω του συστήματος «Smart Eco Pedal Guide».