Το ηλεκτροκίνητο SUV της Tata αλλάζει τα δεδομένα


Τα σύνορα της Ινδίας ετοιμάζεται να περάσει το Tata Nexon EV αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε πιο ώριμες για την ηλεκτροκίνηση αγορές.

  • 30/6/2020

Η όχι και τόσο επιτυχημένη πορεία του ηλεκτροκίνητου Tata Nexon στην εγχώρια αγορά ίσως οδηγήσει στην απόφαση διάθεσης του αυτοκινήτου και εκτός ινδικών συνόρων.

Οι άνθρωποι της Tata έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για την πιθανότητα να βρεθεί το Nexon EV στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και στην Ευρώπη, κάτι που αν και εφόσον συμβεί πρόκειται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη βάση της κατηγορίας των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Και αυτό γιατί παρά τις γενναιόδωρες προδιαγραφές του ινδικού SUV, η τιμή του δεν πρόκειται να ξεπερνά τα 18.000 δολάρια ή αν προτιμάτε τα 16.000 ευρώ.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το Tata Nexon EV εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου μεγέθους 30,4 kWh, με την πραγματική αυτονομία του να φτάνει τα 210 χιλιόμετρα.

Αντιστοίχως, ο ένας και μοναδικός ηλεκτροκινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται αποδίδει 130 ίππους, επιτρέποντας στο ινδικό SUV να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 10 δευτερόλεπτα.

Τέλος, οι Tata προσφέρει εγγύηση 8 ετών για τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι υδρόψυκτοι, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αντοχή τους στον χρόνο και την αποδοτικότητά τους σε ακραίες θερμοκρασίες.

Μένει, λοιπόν, να παρθεί η απόφαση ώστε το Tata Nexon EV να πατήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά, αποτελώντας έναν από τους βασικούς αντιπάλους του ηλεκτροκίνητο Dacia το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μία από της πιο προσιτές επιλογές της κατηγορίας.