Το ηλεκτροκίνητο SUV του Pininfarina είναι ένα έργο τέχνης


O σχεδιαστικός οίκος Pininfarina είναι αναμενόμενο να ασχοληθεί και με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Για παράδειγμα, το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο SUV επιδόσεων που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: DANIEL GOMBO.
  • 9/10/2020

Οι άνθρωποι του οίκου Pininfarina θεωρούνται από τους κορυφαίους σχεδιαστές –αν όχι η ελίτ– της Αυτοκίνησης, διαχρονικά. Τα δημιουργήματά τους ξεχωρίζουν για το στυλ τους και την ομορφιά τους, η οποία πάντα ενέχει την ιταλική κουλτούρα, ανεξαρτήτως του πελάτη για τον οποίο εργάζονται κάθε φορά. Είναι δεδομένο ότι θα ασχοληθούν και με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και πρόσφατα είδαμε το Battista, το hypercar των 1.900 ίππων.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι άνθρωποί της που ασχολούνται με αυτά. Είναι και άλλοι σχεδιαστές οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να δουν μία από τις δημιουργίες τους να φέρουν την υπογραφή της Pininfarina. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Daniel Gombo, ο οποίος σχεδίασε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV όχημα επιδόσεων. Τα σχέδιά του για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελούν υπό την επίβλεψη των ανθρώπων του ιταλικού οίκου, οι οποίοι έχουν τον τελικό λόγο γι’ αυτό. Σε αυτά, βλέπουμε το χαρακτηριστικό αμάξωμά του το οποίο χαρακτηρίζεται σαν «λεπίδα».

Ο κ. Gombo δήλωσε σχετικά: «Το σχήμα του και το επίπεδο καπό και το πίσω μέρος θεωρούνται μια σχεδιαστική ταυτότητά που προσδιορίζει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια, η σμιλευμένη φύση του αμαξώματος στα πλαϊνά και η επίπεδη επιφάνεια προσδίδουν μια σημαντική αισθητική διαφορά εάν συνδυαστούν. Επίσης, χάρη σε αυτή τη διαμόρφωση, το αμάξωμα συμβάλλει στην καλύτερη ροή του αέρα γύρω από αυτό, με τους αεροδυναμικούς διαχύτες που υπάρχουν τόσο εμπρός όσο και πίσω».