Το ηλεκτροκίνητο Volvo XC40 αποκαλύπτεται (Video)


Μια ξεκάθαρη εικόνα για το ηλεκτροκίνητο μέλλον του Volvo XC40 προσφέρουν σκίτσα του σουηδικού SUV που απέχει μερικούς μήνες από τη γραμμή παραγωγής.

  • 2/10/2019

H απόφαση της Volvo να χρήσει το XC40 ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της έχει παρθεί εδώ και καιρό, ωστόσο, μόλις τις προηγούμενες εβδομάδα οι Σουηδοί δημοσίευσαν τα πρώτα επίσημα στοιχεία που αφορούν τη μηδενικών ρύπων έκδοση του δημοφιλούς SUV.

Ενόψει, λοιπόν, και της επίσημης πρεμιέρας του αυτοκινήτου στις 16 Οκτωβρίου, οι Σουηδοί επιστρέφουν δίνοντας στο φως της δημοσιότητας ορισμένα σκίτσα του XC40 EV τα οποία εμμέσως πλην σαφώς αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό του ηλεκτροκίνητου SUV.

Ανάμεσα σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα διαφοροποιούν τις συμβατικές εκδόσεις του Volvo XC40 από τις ηλεκτρικές θα είναι η «σφραγισμένη» κεντρική εισαγωγή αέρα.

Βλέπετε, οι περιορισμένες ανάγκες ψύξης του ηλεκτροκίνητου συστήματος κίνησης επιτρέπουν στους σχεδιαστές να απαλλαγούν από τις εισαγωγές αέρα και στους αεροδυναμιστές να επιτύχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να κρατήσετε είναι ο πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος που πρόκειται να δημιουργηθεί κάτω από το μπροστινό χώρο, αντισταθμίζοντας τις όποιες απώλειες ενδεχομένως προκύψουν από την παρουσία των μπαταριών ιόντων-λιθίου.

Τέλος, την ταυτότητα του αυτοκινήτου θα δηλώνουν και οι ξεχωριστής σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος οι οποίες θα προσφέρονται σε διαστάσεις των 19 και των 20 ιντσών.

Όπως προαναφέραμε, η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου ενώ η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.