CAR AND DRIVER ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΤΑ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ VW ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΤΑ DIESEL ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ

To ηλεκτροκίνητο VW ID Neo θα κοστίζει όσο ένα συμβατικό αυτοκίνητο! 11/10

 • img
 • img
 • img
 • img

Ο Thomas Ulbrich, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δήλωσε πως τα μελλοντικά EV της εταιρείας θα έχουν ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες δε θα απέχουν πολύ από αυτές των diesel εκδόσεων. Ο Γερμανός παράγοντας δεν αναφέρθηκε σε πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο υπάρχει μία δημοσίευση, που αναφέρει πως το VW Jetta 1.6 TDI του 2015 κοστίζει 25% περισσότερο σε σχέση με το βενζινοκίνητο Jetta 1.8T στην ίδια εξοπλιστική έκδοση. Επίσης, ανάμεσα στα βενζινοκίνητα και diesel Touareg η διαφορά τιμής είναι μικρότερη, καθώς αυτή κυμαίνεται στο 17%.

Αν υποθέσουμε ότι τα παραπάνω ποσοστά θα διατηρηθούν, η έκδοση παραγωγής του I.D. concept, που παραπέμπει στο Golf θα κοστίζει στις ΗΠΑ μεταξύ περίπου 21.000 και 22.700 ευρώ. Τα παραπάνω ποσά δε θα πρέπει να εκληφθούν ως δεδομένα, αλλά δε θα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, δείχνοντας πως η Volkswagen σοβαρολογεί, όταν ανακοινώνει πως τα ηλκτροκίνητα μοντέλα της θα είναι προσιτά.

Η Volkswagen δεν επέδειξε κανένα σημάδι... εγκράτειας για όλα αυτά, κατά την παρουσίαση της τιμολογιακής πολιτικής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, η οποία συνοδεύεται από φράσεις, όπως «ηλεκτροκίνητα οχήματα για όλους» και «ηλεκτροκίνητα μοντέλα για εκατομμύρια, όχι για εκατομμυριούχους». Ο Ulrich τόνισε ιδιαιτέρως αυτό το σημείο, αναφερόμενος στην τιμολογιακή στρατηγική της εταιρείας που υπηρετεί, η οποία είναι ικανή να «πείσει εκατομμύρια πελάτες», ώστε αυτοί να αγοράσουν ηλεκτροκίνητα μοντέλα, που δε βρίσκονται στο -υψηλό- επίπεδο, που συμβαδίζει με τους λεγόμενους «σπουδαίους» πελάτες.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, προβλέπεται να λανσαριστεί το 2020 και αναμένεται να ονομαστεί ID Neo. Η Volkswagen προφανώς έδειξε φιλύποπτη σχετικά με τη δημοσιοποίηση λεπτομερών τεχνικών χαρακτηριστικών, αν και έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η «οικογένεια ID» θα έχει ένα προσαρμοζόμενο πακέτο μπαταριών, το οποίο θα μπορεί να εξασφαλίζει αυτονομία ανάμεσα σε περίπου 320 και 550 km (βάσει WLTP).

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία υπαινίχθηκε πως κατέχει την τέχνη να κάνει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα προσιτά. Κατά βάση σημείωσε ότι οι οδηγοί, που δε χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους στην πόλη συνήθως δεν αισθάνονται την ανάγκη να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, η Volkswagen σημείωσε πως «είναι σε θέση να επιλέξει μία μπαταρία, με χαμηλότερη απόδοση ενέργειας». Αυτή δήλωση υποδηλώνει ότι τα ID μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με διαφορετικές μπαταρίες και κάποια με μπαταρία μικρότερης χωρητικότητας, που θα είναι προφανώς ακόμα πιο προσιτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • 2018 MICHAEL SCHUMACHER EXCIBITION 11/10

  Aποκλειστικό: Δείτε την έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Μichael Schumacher

  Το Car and Driver ταξίδεψε στην Κολωνία κι επισκέφθηκε τη μόνιμη έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του Michael Schumacher, η οποία φιλοξενείται στη Motorworld.

 • LANZANTE 11/10

  H Lanzante θα κατασκευάσει 11 Porsche 930 Turbο με κινητήρες TAG F1 V6

  Οποιοδήποτε αυτοκίνητο με κινητήρα από μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 γίνεται αυτομάτως σπέσιαλ. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για Porsche 930 turbo.

 • Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗ MERCEDES ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ROLLS-ROYCE 11/10

  Οι προβληματισμοί του Kim: Mercedes-Benz ή Rolls-Royce;

  Ο Kim Jong-Un εντοπίστηκε με τη νέα του μαύρη Phantom! Έχει άραγε ο λαός της χώρας του ανάλογες δυσκολίες;

 • LEXUS 11/10

  Η Lexus εξετάζει τη δυνατότητα παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα

  Lexus Made in China. Μέχρι πρότινος αυτό δεν ήταν καν προς συζήτηση, όμως οι καιροί αλλά τα δεδομένα αλλάζουν.

 • ΤΑ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ VW ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΤΑ DIESEL ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ 11/10

  VW ID Neo: Θα κοστίζει όσο ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο

  Η Volkswagen δημοσίευσε μία σειρά από λεπτομέρειες, που είναι σχετικές με τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, όπως το όνομα της του μικρομεσαίου EV, που θα είναι ID Neo.

 • 10/10

  Η Coral Gas πρωτοπορεί εισάγοντας μοριακό ιχνηθέτη στο υγραέριο κίνησης

  Η Coral Gas, παρουσίασε μια μοναδική καινοτομία στο υγραέριο κίνησης με την εισαγωγή μοριακού ιχνηθέτη στο υγραέριο παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης.

 • 2018 VOLVO NVIDIA 10/10

  Eνίσχυση της συνεργασίας Volvo-Nvidia για τα αυτόνομα οχήματα

  Στόχος της συνεργασίας είναι να εξελιχθούν νέοι επεξεργαστές που θα μπορούν να υποστηρίξουν επίπεδα αυτονομίας από 4 και επάνω.

 • AUDI A2: ΠΑΛΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ 10/10

  Audi A2: H μεγάλη παρεξήγηση

  Το Audi A2 ήταν ελαφρύ, οικονομικό σε κατανάλωση και ευρύχωρο. Πάντως, ήταν τόσο ακριβό, όσο και όχι όμορφο. Βέβαια, οι καιροί και τα κριτήρια αξιολόγησης αλλάζουν. Αυτό το μοντέλο έχει πάψει να παράγεται εδώ και πολύ καιρό. Δε θα αργήσει να γίνει ένα 'κλασικό'.....

 • 2018 ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ 10/10

  To Ισραήλ θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel από το 2030

  Στην διαρκώς ογκούμενη τάση που αρχίζει να επικρατεί παγκοσμίως με τις απαγορεύσεις των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης έρχεται να προστεθεί και το Ισραήλ.

 • 2018 BRIDGESTONE RUN FLAT 10/10

  Η Bridgestone επεκτείνει την τεχνολογία run flat στις κύριες γκάμες των ελαστικών της

  Η Bridgestone, ο πρώτος κατασκευαστής ελαστικών, ο οποίος εισήγαγε τα ελαστικά τεχνολογίας Run-Flat πίσω στη δεκαετία του '80, συνεχίζει να πρωτοπορεί στην τεχνολογία με την επέκταση της στις βασικές σειρές προϊόντων

 • DESIGN-PROJECT 10/10

  Μία Bentley για το 2050!

  Η βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Bentley οργάνωσε με φοιτητές του Βασιλικού Κολλεγίου των Τεχνών (Royal College of Art's) ένα project σχεδίασης, από το οποίο θα προέλθουν ιδέες για μια Bentley, που προβλέπεται να κυκλοφορεί το έτος 2050.  ...

 • TEST DRIVE SKODA OCTAVIA RS 2.0 TDI 184 PS DSG 4X4 10/10

  Δοκιμάζουμε: Skoda Octavia RS 2.0 TDI DSG 4X4

  Τα δύο πρόσωπα του Ιανού: Η αρχαία ρωµαϊκή θεότητα µε τα δύο πρόσωπα, εκείνη που όριζε πύλες είναι στην περίπτωσή µας ο καλύτερος τρόπος να περιγράψεις τούτο το αυτοκίνητο.

 • HARDWARE ΜΕΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ EURO-5-DIESEL 10/10

  Πώς μπορούν να βελτιωθούν οι ρύποι σε ένα παλιό diesel αυτοκίνητο;

  Θα το αλλάξετε ή θα το κρατήσετε; Θα το μετασκευάσετε ή θα συνεχίσετε να κινείστε παράνομα; Όσοι κατέχουν diesel αυτοκίνητο, θα βρεθούν σίγουρα αντιμέτωποι με απαγορεύσεις. Απαντούμε στα σημαντικότερα ερωτήματα σχετικά με την εκ των υστέρων τοποθέτηση καταλυτών SCR και για τον...

 • 2018 OPEL NEW MODELS 10/10

  Με 8 νέα μοντέλα η Opel μέχρι το 2020

  Η γερμανική εταιρία υπό την πλήρη εποπτεία πλέον του γκρουπ PSA θέλει να επικεντρωθεί σε μοντέλα και κατηγορίες που είναι επικερδείς.

 • CAN-AM RYKER 10/10

  Can-Am Ryker: Μια Ducati για τον Darth Vader;

  Ονειρευτήκατε ποτέ πως είχατε στην κατοχή σας μία μοτοσικλέτα, αλλά δεν πιστεύατε στις δυνατότητές σας; Αν ναι, η Can-Am έχει τη λύση. Το όνομά της είναι Ryker και με αυτήν μπορεί σχεδόν οποιοσδήποτε να απολαύσει την ελευθερία πάνω σε δύο, εεε... σε τρεις τροχούς.