Το ινδικό ηλεκτρικό hypercar των 1.000 ίππων


Η Mean Metal Motors εξελίσσει το Azani ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar το οποίο εντυπωσιάζει με τη σχεδίαση και τις επιδόσεις του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/8/2021

Σε ό,τι αφορά στην ινδική αυτοκινητοβιομηχανία, γνωρίζουμε συνήθως την Tata και τη Maruti, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στη μεγάλη ασιατική χώρα. 

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες, μικρότερες σε επιχειρηματική έκταση οι οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν τα δικά τους οχήματα και να τα διαθέσουν στην αγορά. Μία από αυτές είναι και η Mean Metal Motors η οποία ιδρύθηκε το 2015 και εξελίσσει το Azani, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar μέγιστης ισχύος τουλάχιστον 1.000 ίππων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η εταιρεία, το αυτοκίνητο βασίζεται σε ένα πάτωμα τύπου «skateboard» στο οποίο είναι ενσωματωμένες οι μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 120 kWh που διαθέτει. Βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά, το Azani επιταχύνεται από τα 0-60 mph (0-97 km/h) σε 2,1 sec, η τελική ταχύτητά του φτάνει 322 km/h και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του είναι 523 km, τιμή που είναι εντυπωσιακή για τα δεδομένα του οχήματος.

Προς το παρόν, η καινούργια ινδική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του Azani και πότε θα το παρουσιάσει επίσημα. Πάντως, έχει γνωστοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει σύγχρονες τεχνολογίες για την εξέλιξή του και ότι το επίπεδο εξοπλισμού του θα είναι υψηλό και σύγχρονο και θα μπορεί να επικαιροποιείται χάρη στις αναβαθμίσεις over-the-air.