Το IONIQ 5 "έπιασε" Ευρώπη και προκαλεί τον ανταγωνισμό με αυτονομία 481 Km!


Οι πρώτες 3.000 μονάδες της ειδικής έκδοσης του νέου IONIQ 5 Project 45 εκφορτώνονται στο λιμάνι του Drammen της Νορβηγίας, που καθίσταται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα λανσαριστεί το ηλεκτρικό όχημα των Κορεατών.

  • 31/5/2021

Η Hyundai επιβεβαιώνει το χρονοδιάγραμμά της και οι πρώτες μονάδες του νέου IONIQ 5 θα κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι και αρκετές εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Η Νορβηγία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έλαβε το μερίδιο που της αναλογεί, από το σύνολο των 3.000 μονάδων της ειδικής έκδοσης IONIQ 5 Project 45.

Η περιορισμένη έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού IONIQ 5, με τον κωδικό Project 45 διαθέτει περισσότερο δυναμική οδήγηση και επιτάχυνση εφάμιλλη σπορ αυτοκινήτου. Η Hyundai ήθελε να γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου με μια ειδική έκδοση που περιορίζεται σε 3.000 μονάδες για τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Νορβηγία, και έτσι γεννήθηκε το IONIQ 5 Project 45.

Υπενθυμίζουμε ότι το IONIQ 5 είναι χτισμένο σε μια νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα την e-GMP. Η εμβέλεια, προς το παρόν, στην μπαταρία με την υψηλότερη χωρητικότητα των 72,6 kWh μπορεί να φτάσει έως 481 χιλιόμετρα με πίσω κίνηση και 460 χιλιόμετρα με τετρακίνηση.  Οι διαθέσιμες εκδόσεις ισχύος θα είναι δύο, στους 218 και 306 ίππους, αντίστοιχα.

Μάλιστα, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πρώτες διαθέσιμες μονάδες θα αφορούν την έκδοση "Long Range" και αργότερα θα φτάσει και το "Standard Range", εξοπλισμένο με μπαταρία 58 kWh. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Hyundai επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον 236.000 πελατών για το νέο IONIQ 5 από την παρουσιασή του, νούμερο άκρως εντυπωσιακό για τα δεδομένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σήμερα.