Το Italdesign Vulcanus είναι μια υπερπολυτελής Mercedes V-Class για την Κίνα


Για την Κίνα η γνωστή Italdesign δημιούργησε την απόλυτη Mercedes V-Class σε ότι αφορά το διάκοσμο αλλά και τις δυνατότητες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/12/2018

Οι Κινέζοι αγαπούν τα υπερπολυτελή οχήματα ανεξαρτήτως κατηγορίας. Με βάση λοιπόν το δεδομένο αυτό η Italdesign συνεργάστηκε με την Xingchi Automobileς, μια κινέζικη εταιρεία βελτιώσεων που ειδικεύεται στις μετατροπές βαν των Mercedes και VW προκειμένου να εξελίξει και να παρουσιάσει το Volcanus.

To οποίο είναι ένα high end βαν, που βασίζεται στην V-Class και πιο συγκεκριμένα στην έκδοσή της V260L που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην Κίνα και έχει στάνταρ ηλεκτρικά συρόμενες πλευρικές πόρτες.

Αισθητικά τo Vulcanus διαθέτει προφυλακτήρα με καινούργια σχεδίασης κάτω μέρος που ενσωματώνει και τριγωνικά φώτα ημέρας. Ταυτόχρονα υπάρχει και μια χρωμιωμένη μάσκα, μαζί με καινούργιας σχεδίασης μαρσπιέ, αλλά και καινούργιο πίσω προφυλακτήρα και τραπεζοειδής απολήξεις της εξάτμισης. Η υπερυψωμένη οροφή που τελειώνει σε μια χαρακτηριστική οροφή εξασφαλίζει αυξημένο εσωτερικό ύψος και μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες.

Το εσωτερικό με τη σειρά του έχει μετατραπεί από την Italdesign σε μια κινητή business lounge, με διάκοσμο που αποτελείται κυρίως από ξύλο και δέρμα. Υπάρχουν συνολικά τρία καθίσματα, τα δυο απέναντι το ένα από το άλλο με ανάμεσά τους να υπάρχει ένα τραπεζάκι ενώ το τρίτο μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε κρεβάτι.

Όλες οι θέσεις έχουν οθόνες, η διασύνδεση είναι συνεχής, ενώ όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από ένα κεντρικό tablet. Η πρόσβαση στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ όπως συμβαίνει και στις high end λιμουζίνες ο χώρος των επιβατών διαχωρίζεται πλήρως από αυτόν του οδηγού.