To Jax της Alpha Motor Corporation είναι πραγματικά ιδιαίτερο


Το off road look του νέου μοντέλου της Alpha Motor Corporation είναι τόσο τονισμένο που δεν αφήνει κανένα ερώτημα για τον προσανατολισμό του.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/2/2021

Η καλιφορνέζικη Alpha  Motor Corporation παρουσίασε επίσημα ένα καινούργιο μοντέλο, το Jax. Πρόκειται για ένα crossover που μοιράζεται το πλαίσιο με το ACE και τα αρχικά του σημαίνουν Junior All-terrain Crossover.

Στην πράξη είναι ένα ηλεκτρικό, άρα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα ελευθέρου χρόνου με θέσεις για τέσσερις στο οποίο έχει δοθεί έμφαση στις δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο και στην ανθεκτικότητα. Από πλευράς διαστάσεων τα 4,56 m του μήκους του το τοποθετούν στην καρδιά των SUV της κατηγορίας C, ενώ αρκετά αυξημένο είναι το πλάτος που φτάνει τα 1,93 μέτρα.

Η εικόνα του πάντως προσδιορίζεται πολύ έντονα από τα τονισμένο off road στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο τα τονισμένα φτερά, το μάλλον διακριτικό bull bar αλλά και οι προβολείς στην οροφή μαζί με τη σχάρα, σε συνδυασμό και με τους μεγάλους τροχούς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Το εσωτερικό του ναι μεν δείχνει αρκετά συντηρητικό αλλά είναι πλήρως ψηφιακό και συνολικά high tech.

Το Alpha Motor Corporation Jax θα είναι διαθέσιμο με κίνηση είτε στους εμπρός είτε σε όλους τους τροχούς, θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 60 mph σε 6,5 δεύτερα και θα μπορεί να ρυμουλκήσει τρέιλερ συνολικού βάρους 839 κιλών. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του των 75 kWh θα εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 400 km.