To Jeep Wrangler με V8 Hemi κινητήρα


Η Jeep ανακοίνωσε επίσημα ότι θα διαθέτει το Wrangler και με τον V8 Hemi βενζινοκινητήρα μέγιστης ισχύος 457 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/11/2020

Αρχικά, είχε θεωρηθεί ως μια παράτολμη κίνηση από την Jeep. Η αμερικανική εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα Wrangler Rubicon 392 (φωτογραφίες) το οποίο διέθετε τον V8 Hemi κινητήρα χωρητικότητας 6,4 λίτρων, μέγιστης ισχύος 457 PS και μέγιστης ροπής 610 Nm. Το συγκεκριμένο όχημα θεωρήθηκε πρωτότυπο και αντιμετωπίστηκε ως «αντίπραξη» στον ορυμαγδό δημοσιεύσεων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της παρουσίασης του καινούργιου Ford Bronco. 

Πολλοί θεώρησαν ότι η Jeep προσπάθησε με αυτό το πρωτότυπο να παραμείνει στην επικαιρότητα και ότι δεν επρόκειτο να παραχθεί. Ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αυτό θα αρχίσει να διατίθεται κανονικά.

Δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα σύντομο βίντεο στο οποίο το Wrangler κινείται με ταχύτητα σε έρημο των ΗΠΑ και κάτω από αυτό υπάρχει η σημείωση: «Κάποιες ιδέες είναι τόσο ισχυρές ώστε επιβάλλονται στην πραγματικότητα. Αυτό που φαίνεται είναι το μοντέλο παραγωγής. Διαθέσιμο από το 2021». Με αυτό τον κινητήρα, το Jeep Wrangler θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην κατηγορία του. 

Διαβάστε, επίσης: Το plug-in υβριδικό Jeep Wrangler είναι ιδανικό για φυσιολάτρες.