Το JP Zero είναι αυστριακό super car που βασίζεται στη Lotus Exige


Το JP Zero θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις με αυτήν για δημόσιους δρόμους να είναι η πιο δυνατή και ακριβή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/8/2020

Η Lotus Exige αποτέλεσε σχεδόν από την αρχή της παρουσίας της, λόγω της ελαφριάς κατασκευής της και των πολύ καλών δυναμικών χαρακτηριστικών της, μια πολύ καλή βάση για τη δημιουργία άλλων μοντέλων. Ένα από αυτά είναι και το JP Zerο της Αυστριακής Jubu Performance. Το οποίο από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις ελάχιστα θυμίζει την Exige.

Η Αυστριακή εταιρεία θέλει να κατασκευάσει συνολικά 60 μονάδες του JP Zero και μάλιστα σε τρεις παραλλαγές: για track days, με έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους και με προδιαγραφές GT2. Όσο για το κόστος τους θα κυμαίνεται από περίπου 230 έως και 600 χιλιάδες ευρώ.

To JP ZEROrace λοιπόν θα μετέχει στην κατηγορία GT2, όπου μεταξύ άλλων θα ανταγωνιστεί και το καινούργιο Audi R8 LMS GT2. Με τη βοήθεια δύο νέων turbo η απόδοση του V6 των 3,5 lt ανεβαίνει στα 610 PS, ενώ την ίδια στιγμή το βάρος θα κυμαίνεται κάτω από τα 1.000 kg.

Το ZEROtrack με τη σειρά του θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το GT2, ενώ σημαντικό σύμφωνα με την Jubu Performance είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πίστα για 100 ώρες χωρίς την ανάγκη ενδιάμεσης συντήρησης. Τέλος, να πούμε πως το ZEROstreet θα κατασκευαστεί 20 φορές, θα είναι το πιο βαρύ από το τρία αλλά και το πιο ακριβό και ισχυρό, μιας και εδώ ο 3.5 V6 θα αποδίδει 740 ίππους.