Το καινούργιο Audi RS Q3 θα έχει 420 PS


Η Audi Sport προορίζει την πιο ισχυρή μέχρι στιγμής έκδοση του πεντακύλινδρου της των 2,5 lt για το RS Q3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/1/2019

H φημολογία για την κορυφαία έκδοση του νέου Audi Q3 έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό -πριν από την επίσημη πρεμιέρα του νέου μικρομεσαίου SUV της γερμανικής εταιρείας. Από τις τελευταίες πληροφορίες προκύπτει πως το κορυφαία Q3  θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν δώσει το παρόν στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Μεγάλη έκπληξη θα είναι και αν δεν υπάρχουν σημαντικές αισθητικές διαφοροποιήσεις του σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και με βάση τις επιλογές της Audi Sport το RS Q3 θα έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα αλλά και έναν πιο επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα. Σε συνδυασμό και με πιο φαρδιά φτερά, αλλά και με πίσω αεροτομή και διαχύτη, ο οποίος θα συνδυάζεται με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Φυσικά δεν θα λείπουν τα λογότυπα RS, τόσο εκτός όσο και εντός, όπου τα σπορ καθίσματα αναμένεται να είναι στάνταρ και τα τύπου μπάκετ προαιρετικά.

Ο κινητήρας θα είναι ο πεντακύλινδρος των 2.500 cc με τον χαρακτηριστικό ήχο, ο οποίος εδώ αναμένεται να δίνει το παρόν στην πιο ισχυρή μέχρι τώρα εκδοχή του. Κι αυτό αναμένεται να φτάνει τα 420 PS. Να αποδίδει δηλαδή το ίδιο με τον τετρακύλινδρο των 2.000 cc της αναμενόμενης Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC που θα ακολουθήσει.