Το καινούργιο 2008 θα μοιάζει με ένα πιο μεγάλο και στιβαρό 208


Το νέο μικρό SUV της Peugeot που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο θα έχει και ήπιες υβριδικές (MHEV) εκδόσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: KLEBER SILVA
  • 4/3/2019

Το νέο 208, που στις φωτογραφίες του είναι ιδιαίτερα όμορφο, δείχνει ξεκάθαρο την σχεδιαστική φιλοσοφία και την αισθητική προσέγγιση που θα ακολουθήσει η Peugeot στο άμεσο μέλλον για τα νέα της μοντέλα. Μια αισθητική προσέγγιση που εγκαινιάστηκε με το ιδιαίτερα επιτυχημένο 3008, το οποίο φυσικά θα αποτελέσει πρότυπο και για το νέο 2008. Που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του φέτος το φθινόπωρο, ενδεχόμενα και στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Φυσικά η καινούργια γενιά του 2008 θα έχει ακόμα περισσότερα κοινά με το νέο super mini, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα δείχνει σαν ένα πιο μεγάλο και πιο στιβαρό 208. Το βέβαιο είναι πως σε σχέση με το τρέχον μοντέλο θα έχει έναν πιο τονισμένο SUV χαρακτήρα, ο οποίος πέρα από όλα τα άλλα θα ενισχύεται από τα τονισμένα πλευρικά προστατευτικά του αλλά και από την απόστασή του από το έδαφος. Η οποία αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη.

Δεδομένη είναι και η βάση του, το πλαίσιο CMP (Compact Modular Platform) του ομίλου PSA, ενώ οι διαστάσεις του θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και το βάρος λίγο πιο μικρό, περίπου κατά 40 kg, συγκριτικά με το νυν.

Στο εσωτερικό εννοείται πως θα υπάρχει το i-cockpit, ενώ η γκάμα, πέρα από την ηλεκτρική έκδοση που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του αντίστοιχου 208 με αυτονομία έως και 450 km, θα περιλαμβάνει και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (MHEV) με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.