Το καινούργιο Kia Optima ξεκινά από τα 1.600 cc και τους 180 PS


Το νέο μεγάλο Kia δίνει έμφαση στο σπορ προσανατολισμό με την σικ εμφάνισή του που έχει πολλά στοιχεία από κουπέ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΚΙΑ
  • 3/7/2020

Από το 2021 η νέα λιμουζίνα της Kia, η καινούργια γενιά του Optima που σε κάποιες αγορές είναι γνωστό και ως Κ5, θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη. Έχοντας πολλά κοινά, μεταξύ αυτών και το πλαίσιο με το Hyundai Sonata, αλλά τελείως διαφορετικό στυλ.

Και αυτό γιατί το Optima έχει ένα μεγάλο αμάξωμα των 4,905 m -το μήκος του είναι ανάλογο της 5άρας της BMW- αλά κουπέ, γεγονός που του εξασφαλίζει έναν ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα, καθώς και αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο.

Όπως ο συνδυασμός της μάσκας με τους λεπτούς προβολείς, τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρα, αλλά και το χρωμιωμένη λωρίδα που ξεκινά από την εμπρός κολώνα και καταλήγει στο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ. Που στο χείλος του διαθέτει και μια μικρή αεροτομή.

Το εσωτερικό είναι προσεγμένο και high tech, με μια οθόνη αφής των 10,25 in στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα infotainment και με έναν μεγάλο -διαγώνιος 12,3 in- ψηφιακό πίνακα οργάνων. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και HUD, ενώ το μεταξόνιο των 2,85 m είναι μια καλή πρώτη ένδειξη για τους χώρους στο εσωτερικό.

Ο βασικός κινητήρας του νέου Kia Optima θα είναι ένα τετρακύλινδρος turbo βενζίνης 1,6 lt με 180 PS και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Πολύ πιθανό είναι να διαθέτει και ήπια υβριδική υποβοήθηση, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα σύνολο 2,5 lt με 190 PS και 422 Nm.