Tο καλοκαίρι ίσως λειτουργήσει το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο, το Gigafactory που κατασκευάζει η Tesla στη Γερμανία θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων τον προσεχή Ιούλιο ή Αύγουστο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/3/2021

Λίγοι μήνες απέμειναν, όπως φαίνεται, για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της Tesla στην περιοχή του Grünheide, κοντά στο Βερολίνο. Το τέταρτο κατά σειρά «Gigafactory», όπως ονομάζει η αμερικανική εταιρεία τα εργοστάσιά της, αναμένεται είναι έτοιμο ως το τέλος Ιουνίου και από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο να ξεκινήσει η παραγωγή των μοντέλων της και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο και επισημαίνεται ότι αυτή τη φορά η Tesla θα μπορέσει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει εξαρχής, καθώς έλυσε εγκαίρως όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τη διαφωνία που είχε με κατοίκους της περιοχής όπου ανεγέρθηκε το εργοστάσιο, όπως και αυτά με οικολογικές οργανώσεις που ζητούσαν εγγυήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αυτό, αρχικά, θα κατασκευάζεται το Model Y και κατόπιν το Model 3, όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία. Επίσης, θα παράγονται μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες για τα μοντέλα της. Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση έχει εκδώσει προσωρινές άδειες για την κατασκευή του «Gigafactory» και τη λειτουργία του και όχι την οριστική. Αυτό ενέχει κάποιο επιχειρηματικό ρίσκο για την Tesla, η οποία προχώρησε στην επένδυση ελπίζοντας να πάρει την τελική έγκριση στο μέλλον.

Η αμερικανική εταιρεία έχει ανάγκη να ξεκινήσει το συντομότερο την παραγωγική διαδικασία στη Γερμανία, καθώς οι Ευρωπαίοι είναι αρκετά ώριμοι πλέον για να αποκτήσουν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο νέο μοντέλο και πρόθυμοι να διαθέσουν το απαιτούμενο αυξημένο χρηματικό ποσό για να το πράξουν. Επίσης, ως επιχειρηματική στρατηγική, είναι προς το συμφέρον της Tesla να διεισδύσει στην «καρδιά» των κατά τεκμήριο κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων που δεν είναι άλλοι από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.