To καυτό Ford Puma ST στην πράσινη κόλαση του Nurburgring (Video)


To απαιτητικότερο πεδίο δοκιμών του πλανήτη επέλεξε η Ford για τις δοκιμές εξέλιξης του πολυαναμενόμενου Puma ST.

  • 7/6/2020

Την πρώτη του εμφάνιση στη θρυλική πίστα του Nurburging πραγματοποίησε το Ford Puma ST. H κορυφαία έκδοση του νέου «μικρού» SUV της Ford δεν θα μπορούσε να λείπει από το απαιτητικότερο πεδίο δοκιμών του πλανήτη, την πράσινη κόλαση των 20,8 χιλιομέτρων θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μετρήσει τις δυνάμεις απέναντι στις λιγοστές προτάσεις της κατηγορίας που επιχειρούν να υιοθετήσουν δυναμικότερα χαρακτηριστικά.

Το Ford Puma ST θα εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα του 1,5 λίτρου που τοποθετείται κάτω από το καπό του Fiesta ST αποδίδοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση 200 ίππους και 290 Nm ροπής.

Η ισχύς του τρικύλινδρου μοτέρ θα διατηρηθεί όπως όλα δείχνουν η ίδια, εκτός κι αν η Ford επιλέξει να ενισχύσει τη λειτουργία του με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, γεμίζοντας τα όποια κενά παρατηρούνται στην απόδοση του και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου καθώς και τους εκλυόμενους ρύπους.

Σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης το οποίο θα συμπληρώνεται από το γνωστό μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τη διαφορά για μία ακόμα φορά, βέβαια, θα κάνει το setup της ανάρτησης. Το στοίχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι μεγαλύτερο μιας και οι Βρετανοί καλούνται να αντισταθμίσουν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος ώστε να επιτύχουν την απόλυτη ισορροπία στις αντιδράσεις του πλαισίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, το Ford Puma ST των 200 ίππων θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 6,7 δευτερόλεπτα όντας κατά τι βαρύτερο από το Fiesta ST το οποίο στην πεντάθυρη εκδοχή του χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την ίδια διαδικασία.

Το Puma ST αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στους επόμενους μήνες συμπληρώνοντας μετά τις εκδόσεις diesel την γκάμα εκδόσεων του αιλουροειδούς της Ford.