Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ανοίγει τις πόρτες του στα σχολεία


Οι μαθητές ενημερώνονται για το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολούθησης των φωτεινών σηματοδοτών και τις παρεμβάσεις που γίνονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

  • 19/1/2023

Θερμή ανταπόκριση έχει βρει το πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης της Περιφέρειας Αττικής το οποίο απευθύνεται σε μαθητές σχολείων και αφορά σε  θέματα οδικής ασφάλειας και κινητικότητας.

Μετά το 2ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου, την Τρίτη επισκέφτηκαν το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας μαθητές δημοτικού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Αθήνας. Στο πλαίσιο του προγράμματος που είναι σε εξέλιξη οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώνονται για το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολούθησης ορθής λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών και τις παρεμβάσεις που γίνονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου και αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Ιδιαίτερη αναφορά και μάλιστα με διαδραστικό τρόπο γίνεται σε διαβάσεις πεζών, διαγραμμίσεις, πεζογέφυρες, στο δημόσιο οδοφωτισμό και στα συστήματα απορροής ομβρίων υδάτων. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά πως γίνεται η διαχείριση εκτάκτων συμβάντων στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Αττικής και πώς η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία για την οδική ασφάλεια.

Επιπλέον οι μαθητές ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, τόσο στα  φανάρια, όσο και στα συστήματα μέτρησης της κυκλοφορίας. Ειδική αναφορά γίνεται και στον τρόπο που αξιοποιούνται τα κυκλοφοριακά στοιχεία από τους συγκοινωνιολόγους της Περιφέρειας Αττικής.