Το Kia Niro αποκαλύπτεται με το σταγονόμετρο! (Video)


Μερικές νέες teaser φωτογραφίες του νέου Niro έδωσε στο φως η Kia πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στις 25 Νοεμβρίου.

  • 22/11/2021

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Kia Niro είναι προγραμματισμένη για τις 25 Νοεμβρίου και σήμερα η κορεάτικη φίρμα συνεχίζει την μερική αποκάλυψη με νέες teaser εικόνες που μας δείχνουν την εμφάνισή του εντός και εκτός.

To πρωτότυπο Kia HabaNiro
To πρωτότυπο Kia HabaNiro
To πρωτότυπο Kia HabaNiro
To πρωτότυπο Kia HabaNiro

Αυτό που όλοι γνωρίζαμε εδώ και καιρό φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς οι ομοιότητες είναι πολλές με το πρωτότυπο HabaNiro  του 2019. Το “funky” concept HabaNiro  που παρουσιάστηκε το 2019 θα δανείσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία στον απόγονο του που θα είναι έτοιμος να μπει στην παραγωγή, το τονισμένο καπό, η μοντέρνα σχεδίαση του εμπρός μέρους, αλλά και η πολύ φαρδιά πίσω κολώνα.

Από όσο μπορούμε να δούμε από τις teaser εικόνες, η φωτεινή υπογραφή των φώτων LED στο εμπρός μέρος είναι σχεδόν ίδια με αυτή του HabaNiro, μαζί με τα κάθετα πίσω φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ. Η πρόσοψη θα έχει το ίδιο σχήμα με το πρωτότυπο με το νέο σήμα της Kia να δεσπόζει στο καπό, ενώ στο πλάι φαίνεται πως διατηρούνται οι πολύ φαρδιές κόκκινες πίσω κολώνες.

Αντίθετα, το εσωτερικό θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το πρωτότυπο, υιοθετώντας δύο οθόνες δίπλα η μία στην άλλη στα πρότυπα των πρόσφατων μοντέλων της Kia, όπως το νέο Sportage, διατηρώντας παράλληλα ξεχωριστά χειριστήρια για τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού.

Ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό EV6 στο τεχνικό κομμάτι χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική E-GMP του Ομίλου Hyundai με ηλεκτρικό σύστημα 800V, το νέο Niro θα βασιστεί σε μία αναβαθμισμένη υπάρχουσα πλατφόρμα για μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Παράλληλα, η ηλεκτρική παραλλαγή του Niro θα έχει μια βελτιωμένη έκδοση του ηλεκτρικού συστήματος του τρέχοντος μοντέλου. Η απόφαση των Κορεατών είναι να κρατήσουν την πιο εξελιγμένη πλατφόρμα E-GMP αποκλειστικά για οχήματα της νέας οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia με το πρόθεμα EV.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες προς το παρόν, αλλά η δεύτερη γενιά του Niro αναμένεται να συνεχίσει να διατίθεται σε υβριδικές, plug-in υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές παραλλαγές.

Η αποκάλυψη του νέου Kia Niro θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου, μόλις μία εβδομάδα μετά από την αποκάλυψη του concept EV9.