Το Kia Sportage πέρασε… τρένο τo τεστ αποφυγής (video)


Το κορεατικό SUV ανταποκρίθηκε άψογα στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης πετυχαίνοντας το υψηλότερο σκορ στην κατηγορία του.

  • 6/5/2022

Με μεγάλη ευκολία κατάφερε το Kia Sportage να ανταποκριθεί στο τεστ αποφυγής (γνωστό και ως τάρανδος) που διοργάνωσε για ακόμα μία φορά το ισπανικό km77.com. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το ίδιο μέσο είχε υποβάλει σε αντίστοιχη δοκιμή και το Mini Cooper SE Countryman, εντυπωσιάζοντας και αυτό με τις επιδόσεις του.

To κορεατικό SUV των 1.700 kg συμπεριφέρθηκε άψογα στις αλλεπάλληλες και απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Το μοντέλο που διάλεξαν οι Ισπανοί για τη δοκιμή ήταν με τον turbo κινητήρα του 1.6 λίτρου που μεταφέρει δύναμη 180 PS και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τα ελαστικά που επιλέχθηκαν ήταν τα Continental Premium Contact 6 με διαστάσεις 235/50 R19.

Στη μοναδική περίπτωση που το αυτοκίνητο φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποια «θεματάκια» ήταν όταν χρειάστηκε να μπει στους κώνους με ταχύτητα υψηλότερη των 80 km/h. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το Sportage ήταν εξαιρετικό και αφού ολοκλήρωσε και το διπλό σλάλομ βρέθηκε στην κορυφή των δοκιμών του km77 στην κατηγορία του.

Δείτε το video…