Το ξέρατε πως το Tesla Model 3 «βγαίνει» και σε cabrio;


Όποιος δεν μπορεί να περιμένει το Tesla Roadster τότε μπορείτε να αρκεστεί στο «ανοιχτό» Model 3.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/5/2020

Το αυτοκίνητο που βλέπετε δεν βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της Tesla αλλά πιστώνεται στην Newport Convertible Engineering. Μια αμερικανική εταιρία που εξειδικεύεται στις μετατροπές και αναβαθμίσεις διαφόρων αυτοκινήτων, ενώ αναλαμβάνει μέχρι και θωρακισμένα.

Για την περίσταση έπραξε το αντίθετο αφού «έκοψε» την οροφή ενός Model 3 και την αντικατάστησε με μια μαλακή ηλεκτρικά αναδιπλούμενη για να το μετατρέψει σε cabrio. Μάλιστα έχει τοποθετηθεί και μια αλά «targa» αψίδα (που μας θυμίζει κάτι από το Ford Escort Convertible της δεκαετίας του 1990) ώστε να διασφαλιστεί η ακαμψία του πλαισίου και να μην επηρεάζονται τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Άλλες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε γύρω από το Model 3 αλλά μια παρόμοια μετατροπή που είχε γίνει σε ένα Model S κόστιζε περίπου 29.000 δολάρια. Και δεδομένου πως είχε χειροκίνητη οροφή, στο Model 3 η μετατροπή λογικά θα είναι κάτι τις ακριβότερη. Επίσης έχουν γίνει και άλλες ενισχύσεις σε διάφορα άλλα σημεία του αμαξώματος.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις φωτογραφίες η εφαρμογή της οροφής δεν φαίνεται ιδανική αλλά το σίγουρο είναι πως οι τέσσερις επιβάτες θα απολαύσουν στην Καλιφόρνια κάθε διαδρομή ακούγοντας το αεράκι και τίποτε άλλο. Βλέπετε αυτά είναι τα καλά της ηλεκτροκίνησης (λέμε, τώρα).