Το Lada Niva γιορτάζει την 50ή επέτειό του με μία ειδική έκδοση


Μόνο 50 μονάδες της ειδικής επετειακής έκδοσης του θρυλικού Lada Niva θα κατασκευαστούν και θα πωληθούν στη Γερμανία.

  • 29/9/2021

Κατασκευασμένο από δύο Ρώσους μηχανικούς που ζουν αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, εκ των οποίων ο ένας, ο Βλαντιμίρ Γιάρτσεφ, ήταν κάποτε σχεδιαστής της AvtoVAZ, αυτό το Lada Niva Legend γιορτάζει τα 50 χρόνια από τότε που το αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, αν και έρχεται με καθυστέρηση ενός χρόνου. Ο δεύτερος υπεύθυνος πίσω από το αυτοκίνητο, ο Γιούρι Ποστόβνικοφ, είχε κατασκευάσει στο παρελθόν ένα ηλεκτρικό SUV με το όνομα Partisan One.

Το συγκεκριμένο επετειακό Niva έχει λάβει μια σειρά από τροποποιήσεις που απευθύνονται στους πιο παραδοσιακούς οπαδούς των SUV, όπως ενισχυμένος προφυλακτήρες, μεγαλύτερα εκτός δρόμου ελαστικά από την BF Goodrich, μία επιπλέον εισαγωγή αέρα στο καπό και φαρδύτερους θόλους των τροχών, καθώς και υψηλότερη απόσταση από το έδαφος.

Όπως είναι λογικό, όλες αυτές οι τροποποιήσεις είχαν την επιρροή τους στην τιμή του αυτοκινήτου, η οποία ανέρχεται στα 19.900 €, δηλαδή πάνω από 2 φορές πιο ακριβό από το κανονικό μοντέλο του αυτοκίνητου που πωλείται στη Ρωσία.

Θα κατασκευαστούν μόνο 50 μονάδες της επετειακής έκδοσης του Lada Niva και μπορούν να αγοραστούν μόνο από μια εταιρεία που ονομάζεται Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH, η οποία διαθέτει επίσης και τα υπόλοιπα Lada. Κάθε ένα από τα 50 αυτοκίνητα θα συνοδεύεται από ειδική πλακέτα και πιστοποιητικό από τους κατασκευαστές.