To Land Rover Defender αποκτά την δύναμη ενός V8 με 525 PS


Ένα από τα πιο ικανά μεγάλα 4x4 της αγοράς αποκτά μια νέα έκδοση κινητήρα που τοποθετείται κατευθείαν στην κορυφή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/2/2021

Τι ήταν αυτό που έλειπε από την γκάμα του Defender; To κάτι παραπάνω. Και ποιο ήταν αυτό; Ας πούμε μια V8 έκδοση που να ανεβάζει τόσο το κύρος του μοντέλου ψηλότερα, αλλά και να καλύπτει όσους θέλουν το κάτι παραπάνω και δεν τους ικανοποιούν οι έως τώρα διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων.

H V8 έκδοση των 5,0 lt ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη αφού ήδη είχαν… συλληφθεί διάφορα Defender με τον εν λόγω κινητήρα να δοκιμάζονται. Τώρα, οι Βρετανοί ανακοινώνουν επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά απόδοσης με την ισχύ να είναι στα 525 PS και την ροπή στα 625 Nm.

Φυσικά με την συνδρομή μηχανικού υπερσυμπιεστή και με όλη τη δύναμη να περνά από το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και από εκεί σε όλους τους τροχούς. Σχετικά με τις επιδόσεις το Defender V8 και συγκεκριμένα το 90άρι χρειάζεται 5,2 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h με την τελική να περιορίζεται στα 240 km/h. Αναμένεται και έκδοση Defender 100.

Από εκεί και πέρα η top έκδοση του Defender διαθέτει πιο σφιχτό συνδυασμό ελατηρίων και αμορτισέρ με μεγαλύτερες αντιστρεπτικές ράβδους. Το προαιρετικό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό στην έκδοση V8 είναι στάνταρ, ενώ νέο είναι το σύστημα Yaw Controller για βέλτιστο έλεγχο ευστάθειας στις στροφές. Επιπλέον, το Terrain Response διαθέτει και πρόγραμμα Dynamic με ανάλογα ρύθμιση και κατανομή της τετρακίνησης.