Το Land Rover που θα συνοδεύσει τον πρίγκιπα Φίλιππο στην τελευταία του κατοικία


Ένα ιδιαίτερο όχημα, όπως το συγκεκριμένο Land Rover Defender, που ο ίδιος είχε προετοιμάσει από το 2016, θα μεταφέρει τον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο στον τόπο ταφής του.

  • 12/4/2021

Πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε πως ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, δεν ζει πια. Πέθανε σε ηλικία 99 ετών, δύο μήνες πριν κλείσει τα 100. Ωστόσο, αρκετά χρόνια πριν είχε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το θάνατό του.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε επιμεληθεί την κατασκευή αυτού του ιδιαίτερου Land Rover Defender, που θα τον συνόδευε στη τελευταία του κατοικία στον κήπο της έπαυλης Frogmore στο κάστρο Windsor.

Στην τελετή της κηδείας του που είναι το ερχόμενο Σάββατο και συγκεκριμένα στην αυτοκινητοπομπή, θα ηγείται αυτό το Land Rover Defender 130 Gun Bus, το οποίο του είχε παραδοθεί και βρισκόταν στο παλάτι από το 2016.

Η μετατροπή του αυτοκινήτου έγινε από τους «Foley Specialists Vehicles», οι οποίοι έχουν μακρά παράδοση στις ανάλογες μετασκευές τετρακίνητων αυτοκινήτων από το 1966.

Το πίσω μέρος του συγκεκριμένου Defender που θα μεταφέρει τη σωρό του πρίγκιπα Φίλιππου έχει κατασκευαστεί στο χέρι και ο σκελετός του είναι γαλβανιζέ.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε αυτό το σκούρο πράσινο, ενώ στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά, υπάρχει ακόμα ένα πανομοιότυπο μοντέλο να το αντικαταστήσει.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως η Land Rover ανέκαθεν είχε ισχυρούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια. Για αυτό και η επιλογή του ιδίου ήταν το 130 Defender, ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξυπακούεται , πως την αυτοκινητοπομπή με το Land Rover Defender 130 Gun Bus, θα συνοδεύσουν και μέλη από τα σώματα ασφαλείας του βασιλικού ναυτικού, του στρατού και της αεροπορίας.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.