To Landtrek είναι ένα Peugeot με καρότσα (video)


Επειδή πολύ απλά είναι ένα pickup που προορίζεται για την αγορά της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένες της Αφρικής.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/2/2020

Η Peugeot έχει και στο παρελθόν λανσάρει «αγροτικά» μοντέλα αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά. Και αυτό επειδή για εμάς το Landtrek είναι ένα pickup καθαρά εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος μιας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το δούμε στην Ευρώπη.

Όχι μόνο επειδή υπάρχει συσχετισμός με την κινεζική Changan (στην εκεί αγορά κυκλοφορεί από πέρυσι το Kaicene F70, πάνω στο οποίο βασίζεται), αλλά επειδή κανένας κινητήρας δεν είναι καν προδιαγραφής Euro 6.

Συγκεκριμένα, το Landtrek έχει δύο εκδόσεις. Η ντίζελ των 1,9 lt αποδίδει 150 PS και 350 Nm και η βενζίνης είναι 2,4 lt με 210 PS και 320 Nm. Ανάλογα με το μοτέρ υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο με επίσης ίδιο αριθμό, ενώ η ροπή μεταφέρεται στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς (υπάρχει και «κοντό»).

Σχεδιαστικά το Landtrek ξεχωρίζει από την χαρακτηριστική κάθετη μάσκα και ομολογουμένως του πάει πολύ. Στο εσωτερικό συναντάμε το γνωστό ταμπλό από το 3008 με την αύρα του i-cockpit και τις διάφορες διευκολύνσεις άνεσης και συνδεσιμότητας. Το ωφέλιμο φορτίο ξεπερνά τον ένα τόνο ενώ στην μονοκάμπινη έκδοση (υπάρχει και η μεγάλη τετράπορτη) στην καρότσα χωρούν έως τρεις ευρωπαλέτες.