To Lazzarini One είναι το πιο περίεργο αυτοκίνητο των τελευταίων ετών


H υβριδική λιμουζίνα είναι μεγάλη, πανίσχυρη και κυρίως πανάκριβη για όποιους θελήσουν να την αποκτήσουν.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAZZARINI
  • 23/12/2020

Το να παρουσιάσει κανείς ένα ηλεκτρικό supercar είναι απείρως πιο εύκολο από ένα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και πολλοί το εκμεταλλεύονται προκειμένου να παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση. Η ιταλική Lazzarini όμως, που δεν ασχολείται μόνο με τα αυτοκίνητα αλλά και με γιοτ, κτίρια, τμήματα για την αεροπορική και διαστημική τεχνολογία, καθώς και με το σχεδιασμό προϊόντων, δεν διάλεξε πάντως την εύκολη αυτή λύση.

Το One καταρχήν είναι ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο καιρό. Θυμίζει κάπως Batmobile αλλά μια… φτηνή εκδοχή του καθώς και μοντέλα της Cadillac ή της Donkervoort. Οι διαστάσεις του απέχουν πολύ από το να θεωρούνται μαζεμένες -το μήκος του είναι 6,26 μέτρα- ενώ κάθε τροχός του έχει το δικό του ηλεκτροκινητήρα της Bosch. Και όλοι μαζί συνδυάζονται με έναν κινητήρα βενζίνης με απόδοσης 600 ίππων στο πίσω μέρος του.

Η συνδυαστική του απόδοση φτάνει τους 1.800 ίππους, το πλαίσιο αλλά και το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται η οροφή που ανοίγει προς τα εμπρός. Το Lazzarini One δείχνει να είναι πρωτότυπο αλλά όπως πολλά έτσι και αυτό έχει την τιμή του. Αν βρεθεί κανείς πρόθυμος να εκταμιεύσει 2,55 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει οι Ιταλοί θα είναι εξίσου πρόθυμοι να του το κατασκευάσουν.