Το λευκό βέλος της ΤΡΕΝΟΣΕ σπάει το ρεκόρ του Αθήνα-Θεσσαλονίκη


Σε σχεδόν 3 ώρες θα καλύπτει την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη το λευκό βέλος της ΤΡΕΝΟΣΕ το οποίο θα αναπτύσσει ταχύτητα έως και 200 χλμ./ώρα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • 11/1/2021

Στις 18 Ιανουαρίου καταφθάνει στη χώρα μας το πρώτο από τα συνολικά πέντε τρένα νέας γενιάς, τα οποία θα μειώσουν περαιτέρω τη διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Το «λευκό βέλος», όπως έχει ονομαστεί, θα διαθέτει συνολικά εννέα βαγόνια -τρία πρώτης θέσης, τέσσερα οικονομικής, εστιατόριο και μπαρ- έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 600 επιβάτες.

Η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύσσει αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ η απόσταση που χωρίζει την πρωτεύουσα από τη συμπρωτεύουσα θα καλύπτεται μέσα σε τρεις ώρες και 15 λεπτά.

Το πρώτο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Το συγκεκριμένο τρένο είναι το ETR 470 n. 07 της Τrenitalia που ανακατασκευάστηκε πλήρως βάφτηκε στα χρώματα της ελληνικής εταιρείας και θα αποτελέσει την αμαξοστοιχία ETR 470 n. 01 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το συνολικό ποσό της επένδυσης από την ΤΡΕΝΟΣΕ ανέρχεται σε 52 εκατομμύρια ευρώ, καθώς προβλέπεται και η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.