Το Lucid Air ντροπιάζει το Tesla Model S στη μάχη της μιας ανάσας (Video)


Την πρώτη του ντροπιαστική ήττα μετρά ήδη το Tesla Model S μετά τη χαμένη μάχη  που έδωσε με τη νέα ηλεκτροκίνητη υπερδύναμη. Το περίφημο Lucid Air.

  • 7/9/2020

O βασιλιάς απέθανε. Ζήτω ο νέος βασιλιάς! Η ημέρα που η Tesla θα χάσει την απόλυτη κυριαρχία που απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν αργεί.

Ήδη η Tesla μετρά την πρώτη ντροπιαστική ήττα της από το μοναδικό –για την ώρα- αυτοκίνητο που είναι  ικανό να κοιτάξει στα μάτια τις προτάσεις της.

Ο λόγος για το περίφημο Lucid Air, το οποίο στην κούρσα της μίας ανάσας άφησε με χαρακτηριστική ευκολία πίσω του το πολυδιαφημισμένο αλλά και γερασμένο Tesla Model S.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.080 ίππων, το Lucid Air Dream Edition δεν άφησε το περιθώριο αντίδρασης στο Tesla Model S, καλύπτοντας την απόσταση του ¼ του μιλίου σε μόλις 9,9 δευτερόλεπτα.

Η ταχύτητα, όμως, δεν  είναι το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα που απολαμβάνει το Lucid Air απέναντι στις τετράτροχες δημιουργίες του Elon Musk, μιας και το πολυαναμενόμενο sedan θα διαθέτει αυτονομία 832 χιλιομέτρων.

Και αυτό χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, η χωρητικότητα των οποίων θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 130 kWh -πιθανότατα 113 kWh- και στην υψηλή τάση του κυκλώματος, το οποίο θα το καθιστά αποδοτικότερο.

H επίσημη πρεμιέρα του Lucid Air θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, αν και το αυτοκίνητο έχει ήδη αποκαλυφθεί στους περίπου 250 υποψήφιους πελάτες που έχουν προκαταβάλλει το ποσό των 1.000 δολαρίων ώστε να το αποκτήσουν.