To Μαμούθ της Hennessey’s είναι ένα προϊστορικό τέρας 1.026 ίππων


Ένα τετράτροχο τέρας δημιούργησε ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος Hennessey’s, απογειώνοντας τις προδιαγραφές του οκτακύλινδρου Ram 1500 TRX.

  • 23/1/2021

Τα γιγαντόσωμα trucks δεν αποτελεί ένα είδος που ευδοκιμεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο και πολύ περισσότερο στη χώρα μας, αυτό ωστόσο δεν μας απαγορεύει να θαυμάσουμε εκείνες τις υλοποιήσεις που καταργούν με τις προδιαγραφές τους  κάθε κανόνα και λογική.

Ετούτη τη φορά ήταν η σειρά της Hennessey’s να μας χαρίσει ένα εξωφρενικό truck, έχοντας ως αφετηρία την κορυφαία έκδοση του καταξιωμένου στην αμερικανική αγορά Dodge Ram.

Ο λόγος για το οκτακύλινδρο 1500 TRX το οποίο υπό κανονικές συνθήκες αποδίδει μόλις 712 ίππους και 881 Nm ροπής, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα.

Και επειδή τα παραπάνω νούμερα φάνηκαν σε κάποιους… αναιμικά, η Hennessey’s ανέλαβε την αναβάθμιση των ήδη επιβλητικών προδιαγραφών του αμερικανικού pickup-truck.

O μηχανικός υπερτροφοδότης αντικαταστάθηκε με νέο, το σύστημα ψεκασμού καυσίμου αναβαθμίστηκε στο σύνολό του, όπως νέα είναι και η εισαγωγή αέρα του οκτακύλινδρου κινητήρα των 6,2 λίτρων.

Το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο δικαιώνει τις επιλογές του αμερικανικού βελτιωτικού οίκου, μιας και η ισχύς του κινητήρα εκτοξεύτηκε στους 1.026 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής στα 1.313 Nm.

To θηριώδες truck ολοκληρώνει τη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 3,5 δευτερόλεπτα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η ανάρτηση θα έχει υιοθετήσει ένα ασφάλτινο setup, το Mammoth 1000 Hennessey’s ακολούθησε τον ακριβώς αντίθετο δρόμο αυξάνοντας την απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος κατά 6,4 εκατοστά.

Το προϊστορικό τέρας συνοδεύεται από εγγύηση 2 ετών αλλά και από την τιμή των 135.350 δολαρίων τα οποία απαιτούνται για να κάνεις δικό του ένα από τα 200 αντίτυπα του πανίσχυρου truck.