Το μάτι του κυκλώνα: Απίστευτη εικόνα από έκρηξη σε υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου


Δείτε τη φωτιά στον ωκεανό που προκάλεσε ο αγωγός της Pemex  όταν εξερράγη από άγνωστη αιτία στον Κόλπο του Μεξικού. Σιγή ισχύος για την περιβαλλοντική ζημιά που προκλήθηκε.

  • Photo: SManuel Lopez San Martin on Twitter
  • 6/7/2021

Δεν είναι η πρώτη φορά που πετρελαϊκή εταιρεία αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Θυμίζουμε τις περιπτώσεις του Exxon Valdez και της Deepwater Horizon. Και τώρα, η Pemex αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα αφού ένας από τους υποθαλάσσιους αγωγούς της έσκασε στον Κόλπο του Μεξικού, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά σε ένα μέρος του ωκεανού, σύμφωνα με το Reuters.

Η Petróleos Mexicanos (Pemex) αναφέρει ότι μέρος του υποθαλάσσιου αγωγού κοντά σε μια πλατφόρμα στο πετρελαϊκό πεδίο Ku-Maloob-Zaap υπέστη διαρροή φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια να είναι κυριολεκτικά χαοτική.

Η Pemex υποστηρίζει ότι η φωτιά έσβησε μετά από πέντε ώρες, χρησιμοποιώντας άζωτο για να κρατήσει τις φλόγες υπό έλεγχο. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου αναφέρει ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στην πλατφόρμα ούτε και κάποιο μέλος από τους πυροσβέστες.

Ο Angel Carrizales, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για την ασφάλεια πετρελαίου του Μεξικού ASEA, δήλωσε ότι η διαρροή «δεν προκάλεσε κάποια πετρελαιοκηλίδα», αλλά είναι δύσκολο να μην σκεφτεί κανείς την καταστροφή που έχει προκληθεί κάτω από το νερό…