Το Mazda 3 Turbo τα βάζει με το Subaru WRX και το VW Golf R


H έλευση του υπερτροφοδοτούμενο Mazda 3 AWD Turbo το τοποθετεί απέναντι στις αφρόκρεμα των τετρακίνητων προτάσεων στην κατηγορία του, οι οποίες εκπροσωπούνται από το Subaru WRX και το VW Golf R.

  • 21/11/2020

H επιστροφή της Mazda στην κατηγορία των μικρομεσαίων hot hatch αλλάζει τις ισορροπίες σε μια κατηγορία η οποία εξακολουθεί να προσφέρει συγκινήσεις στους απανταχού pretrolheads.

Η παρουσία της τετρακίνησης ανάμεσα στις προδιαγραφές της ιαπωνικής πρότασης αυτομάτως την τοποθετεί ανάμεσα στις λιγοστές προτάσεις του segment που συνδυάζουν ένα κινητήριο σύνολο υψηλής απόδοσης με τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Στην προκειμένη περίπτωση, το Mazda 3 AWD Turbo των 2,5 λίτρων και των 250 ίππων συνάντησε στον δρόμο του το Subaru WRX και το VW Golf R.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι το Mazda 3 δεν θα έχει καμία τύχη απέναντι στους κατά πολύ ισχυρότερους ανταγωνιστές του, το hot hatch από τη Χιροσίμα διέψευσε τις προβλέψεις, διεκδικώντας μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας την κορυφή.

Ο νόμος του ισχυρού τελικά επικράτησε, ίσως πιο δύσκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς αλλά επικράτησε. Το VW Golf R έκοψε πρώτο το νήμα εξαργυρώνοντας τους 310 ίππους του δίλιτρου κινητήρα βενζίνης, το Mazda 3 ακολούθησε ενώ το Subaru WRX τερμάτισε τρίτο και καταϊδρωμένο εξαιτίας της αδράνειας του κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, του γνωστού σε όλους CVT.

Διαβάστε ακόμα:

H Mazda στην πρώτη θέση έρευνας αξιοπιστίας

Διασχίζοντας το Καζακστάν με ένα Mazda CX-30