To Mazda MX-30 είναι το πρώτο ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής της εταιρίας (video)


Η Mazda παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο μαζικής παραγωγής στην ιστορία της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2019

Σχεδιαστικά, το Mazda MX-30 που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το επόμενο έτος, ξεχωρίζει από την δυναμική εμφάνιση με το κουπέ στιλ και τις πίσω πόρτες που κλείνουν ανάποδα, όπως στο RX-8. Το μπροστινό μέρος έχει μικρή μάσκα, σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της μάρκας και ειδικότερα με το 3.

Το πίσω μας παραπέμπει στα σπορ μοντέλα της Mazda όπως είναι το MX-5. Προς το παρόν οι Ιάπωνες τα μόνα στοιχεία που έχουν δώσει σχετικά με το αμάξωμα είναι πως το μήκος είναι στα 4.395 mm, το πλάτος στα 1.795 mm και το ύψος στα 1.570 mm.

Στο εσωτερικό υπάρχει η σύγχρονο μασίφ και premium εικόνα της Mazda με ένα τριάκτινο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μία οθόνη αφής που μοιάζει σα να είναι «φυτεμένη» μέσα στο ταμπλό, ενώ χαμηλότερα υπάρχει μια δεύτερη οθόνη που απεικονίζει τις λειτουργίες του κλιματισμού.

Το σύστημα πρόωσης e-SkyActiv περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά που τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία 35,5 kWh (ισχύ φόρτισης 50 kW) με προσφερόμενη αυτονομία στα 200 km.

Η μπαταρία είναι σχετικά μικρή ώστε να μην ξεφεύγει η τιμή του αυτοκινήτου που θα ανακοινωθεί του χρόνου. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά λογικά θα είναι στα περίπου 145 άλογα, όσο και του πρωτότυπου.