To Mazda MX-5 ανεβαίνει στους 185 ίππους


Οι μηχανικοί της Mazda ασχολήθηκαν με το δίλιτρο κινητήρα του MX-5, ο οποίος έγινε αισθητά πιο δυνατός. Και πιο καθαρός.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/6/2018

H Μazda εξελίσσει μια πιο δυνατή έκδοση του MX-5 σύμφωνα με το ιαπωνικό Car Watch, που μάλιστα είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει και το πρωτότυπό της. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες λοιπόν η έκδοση των 2.000 cc του MX-5 θα αποδίδει 185 PS στις 7.000 rpm, αντί για 160 PS στις 6.000 rpm που είναι η απόδοσή του μέχρι τώρα.

Προκειμένου ο τετρακύλινδρος να ανεβαίνει πιο ψηλά -η κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου θα ξεκινά από τις 7.500 rpm αντί για τις 6.800 rpm όπως μέχρι τώρα- οι μηχανικοί των Ιαπώνων τον αναβάθμισαν σημαντικά, με πιο ελαφριά έμβολα και πιστόνια, καθώς και με καλύτερη «αναπνοή». Μέσω μεγαλύτερης πεταλούδας, βαλβίδων εισαγωγής αυξημένης διαμέτρου και μεγαλύτερης διαμέτρου σύστημα εξαγωγής, ενώ παράλληλα αύξησαν τη θερμοδυναμική του απόδοση και μείωσαν τις εκπομπές ρύπων του.

Παράλληλα έγιναν και αλλαγές στην ανάρτηση, με μια μαλακά silent block πίσω, ενώ παράλληλα βελτίωσαν και την αίσθηση του τιμονιού. Το οποίο, για πρώτη μάλιστα φορά σε MX-5, εκτός από πάνω κάτω θα ρυθμίζεται και τηλεσκοπικά, προκειμένου να διευκολύνεται η εύρεση της ιδανικής θέσης οδήγησης. Τα παραπάνω θα συνδυάζονται και με κάποιες μικρής κλίμακας αισθητικές αλλαγές, οι οποίες δεν θα επηρεάζουν την τελική εικόνα του διθέσιου roadster.